Dağlardan gelen şifa kaynağı: Kuşburnu

Gümüşhane'nin önemli tarım ürünlerinden biri olan kuşburnu hasadında son günler yaşanıyor. Marmelat ve reçelinin yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketilen kuşburnu Türkiye'de en fazla Gümüşhane'de üretiliyor.

PAYLAŞ
Elazığ Olay Haber -

Kış aylarında marmelat ve reçel olarak kahvaltı sofralarında yer almasının yanı sıra çay ve meyve suyu olarak da tüketilen kuşburnu, Gümüşhane'de önemli tarım ürünlerinin başında gelirken, Gümüşhane yıllık yaklaşık bin 500 ton kuşburnu üretimiyle Türkiye'nin en fazla kuşburnu üretimi yapan il konumunda. Büyük bir bölümü geleneksel yöntemlerle işlenmesinin ardından kış mevsiminde tüketilen, ilin ekonomisine katkı sağlayan kuşburnu soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili ve lezzetli olarak yerini alıyor. 'İlimizde bin 500 ton kadar kuşburnu rezervi bulunmaktadır'

Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, C vitamini deposu, Gümüşhane'nin incisi kuşburnu hasadının eylül ayı itibarıyla başladığını ve ekim ayında sona erdiğini belirterek, 'Bu dönemde bütün üreticilerimiz çiftçilerimiz köylülerimiz kuşburnu bitkisini hasat ederek milli ekonomimize ciddi derecede katkı sağlamaktadır. İlimizin hemen hemen tamamında bulunan köylerde kuşburnu mevcuttur. Kuşburnu halen kültürü alınmamış bir bitki olması sebebiyle tarım arazilerimizin sınırlarında, mera alanlarında hemen hemen tüm alanlarda kuşburnu kendiliğinden doğal olarak yetişmektedir. Bunun için herhangi bir kültürel işlemlere bakım budama sulama gibi herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Tamamen kendiliğinden yetişiyor. Yaklaşık ilimizde bin 500 ton kadar kuşburnu rezervi bulunmaktadır. Bu yıl iklim şartlarının iyi gitmesiyle rekor derecede yüksek bütün köylerimizde şuanda kuşburnu hasadı yapıldı' dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN