Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ'da İki İlçede Hasar Tespit Çalışmaları Tamamlandı

Elazığ'da iki ilçede hasar tespit çalışmaları tamamlandı

Doğu Anadolu’da Ormanların Yüzde 28’i Verimli

Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanı Kahraman Temür, Malatya’nın da içerisinde bulunduğu Elazığ Bölge Müdürlüğü alanındaki ormanların yüzde 28’inin verimli olduğunu belirterek, "Bu rakamlar bizlere rehabilitasyon ve ağaçlandırma çalışmalarına yoğunlaşmamızı dikte ediyor” dedi.

Sokağın simgesi 'Beyaz Pamuk ve Leylek Baba' yavrularıyla görüntülendi

Elazığ'da 30 yıldır aynı yere yuva yapan ve yöre sakinleri tarafından Beyaz Pamuk ile Leylek Baba isimleri verilen leylekler sokağın simgesi oldu.

Yakaladığı yılanı böyle sevip öptü, o anlar kameraya yansıdı

Elazığ'da bir kişinin yakaladığı yılanı öpüp, sevmesi dikkat çekti.

12 yıl önceki kuraklık tekrar baş gösterdi, kuruyan baraj havzasında tarıma başlandı

12 yıl önceki kuraklığın tekrar baş göstermesiyle Türkiye'nin önemli barajlarından Keban Barajı'nın Havzası ile onu besleyen Murat Nehri'nde su yaklaşık 2,5 kilometre çekildi, ortaya çıkan yüzlerce dönüm arazi ise çiftçiler tarafından traktörlerle sürülerek ekilmeye başlandı.

Meteorolojiden kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Elazığ'ın 300 köyünde, çelik konutlar yükseliyor

Elazığ'da depremin ardından kent merkezindeki konutların yanı sıra yaklaşık 300 köyde 2 bin 15 çelik konstrüksiyonlu konutların yapımının sürdüğü belirten AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, yazın hepsinin teslim edilmesinin planlandığını aktardı.

Yeşile bürünen Sivrice muhteşem doğasıyla cezbediyor

Elazığ'da doğal güzelliği ve zengin florasıyla dikkat çeken Sivrice ilçesi, baharla birlikte renk cümbüşüne büründü. Depremde büyük yara alan ve yeniden inşası süren ilçe tam kapanmadan dolayı ziyaretçilerini ağırlayamazken, dönüşüm de sürüyor.

Bayramda, 5 ilde sıcaklık artacak, 35 dereceyi görecek

Bayramda, 5 ilde sıcaklık artacak, 35 dereceyi görecek

Starlink uyduları bugün de zincir şekilde görülmeye devam etti

Dün olduğu gibi bugünde Elon Musk'a ait Starlink uyduları zincir şekilde görülmeye devam etti.

Elazığ'ın 2 bin rakımdaki kalp gölü Bervi kurudu, hayvanlara otlak oldu

Elazığ'da Hazar Baba Dağı eteğinde 2 bin rakımda bulunan ve kuş bakışı kalbi anımsatan Kurudolu (Bervi) gölü, 1 yıl geçmeden yağışların az olmasıyla birlikte kurudu. Doğal güzelliği ve Hazar Gölü manzarasıyla geçmiş yıllarda dikkat çeken göl, şimdilerde bölgede sürü sahiplerine otlak oldu.

İstilacı çekirgenin düşmanı bu böcek

Doğu Afrika ülkelerinde görülmeye başlanan ve Türkiye'de de tespit edilen istilacı çekirgeye dikkat çeken Entomolog Prof. Dr. İnanç Özgen, bu çekirgenin düşmanının da Meloe sp böceği olduğunu söyledi.

Vaşak, doğa fotoğrafçısına böyle poz verdi

Vaşak, doğa fotoğrafçısına böyle poz verdi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çekirge endişesi

- Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çekirge endişesi - Önlerine ne gelse yiyorlar - Kıtalararası ilerleyen istilacı çöl çekirgesi Türkiye topraklarında görüldü

Fırtına dondurma dolabını savurdu, o anlar kameraya yansıdı

Elazığ'da etkili olan fırtına bir büfe önündeki dondurma dolabını sürükledi. Ekmek dolabını da iş yeri sahibi güçlükle tutarken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Fırtına toz bulutları oluşturdu, binaların çatı ve dış yalıtımını söktü

Elazığ'da kuvvetli rüzgar ve fırtına kısa süreli etkili oldu, bazı bölgelerde toz bulutları oluşurken, bazı binaların çatı ve dış yalıtımları da uçtu.

Hem korku, hem keyif veren dev salıncak

Elazığ'daki Keban Baraj gölü kıyısındaki yüksek bir tepeye kurulan dev salıncak hem korku, hem de keyif verirken, kısıtlamanın kaldırılmasıyla bayramdan sonra hizmete açılacağı belirtildi.

Vefa ekibi, can dostları unutmadı

Tunceli'de Vefa Sosyal Destek Grubuna bağlı ekipler, kısıtlama kapsamında sokak hayvanlarını ihmal etmeyerek beslemeye başladı.

Ağlayan gelinlerin görsel şölenine sazı ve sözüyle eşlik etti

Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yüksek rakımlı bölgelerde yetişen ve halk arasında Ağlayan Gelin ile Hüzün Çiçeği olarak bilinen ters laleler, Elazığ'da ilk baharla birlikte görsel şölen sunmaya başladı. Eline sazını alan müzik öğretmeni Aygün Çam'da, ters lalelerin önünde türkü söyledi.

Toplam 645 haber.