Ekonomi

Ekonomi Haberleri

FKA'nın Desteklediği 5 Proje Hayata Geçiriliyor

Elazığ’da Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) desteğiyle hayata geçirilmesi için hazırlanarak onayları alınan 5 proje ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Bir Çok Ülkeye Satılan Kurutmalık Domatesin Fideleri Toprakla Buluştu

Elazığ'da ekilen ve başta Türkiye pazarı olmak üzere bir çok ülkeye ihraç edilen domateslerin fide ekimini düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

Elazığ 56 Milyon Dolarla Rekor Kırdı

Türkiye İstatistik Kurumunun Nisan ayı verilerine göre Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'yi kapsayan bölgede toplam 87 milyon dolardan fazla ihracat, 14 milyon 694 bin dolarlık ise ithalat yapıldı.

Arıcılıkta Son 10 Yılın En Kötü Sezonu

Geriye dönük tarihlere bakıldığında son 10 yılın en kötü sezonunu yaşadıklarını belirten Elazığ Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Fırat Canbay, kuraklıkla birlikte, toz taşınımının kendilerini olumsuz etkilediğini ve rekoltede yüzde 50'ye yakın düşüş beklediklerini söyledi.

TÜRK-İŞ Mayıs Ayı Açlık Ve Yoksulluk Sınırı Araştırması Sonuçlarını Açıkladı

TÜRK-İŞ, mayıs ayında dört kişilik ailenin açlık sınırının 2.830 TL, yoksulluk sınırının ise 9.219 TL olduğunu açıkladı.

Bakan Varank: "Türkiye Olarak Salgınla Mücadelede Tüm Dünyaya El Uzatmaya Devam Edeceğiz"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hindistan’da pandeminin pik yapmasının ardından oldukça sıkıntılı zamanların yaşandığını ve yaşanmaya da devam ettiğini belirterek, “Hindistan’a oksijen jeneratörleri, solunum cihazları, oksijen tüpleri ve ilaçlardan oluşan tıbbi yardımları iki askeri kargo uçağımızla dün gece gönderdik.

ELEP BAŞKANI SARAÇ'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Elazığ Ekonomi Platformu (ELEP) Olağan Toplantısı Online Olarak Gerçekleşti.

ERKAL: “ESNAFLARIN SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜMLER BULUNMALI”

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Adayı Hakan Gökhan Erkal, Bakkal esnaflarının sorunlarının çok olduğunu ifade ederek günü kurtaracak çözümler esnafın sorunlarını çözmeyeceğini ifade etti.

TSO Başkanı Arslan:

Irak’ın ülkemiz ve şehir için çok önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, "Bölgemizde yapı sektörünün en önde gelen ili olan Elazığ’ın bu önemli potansiyelinin ihracatla çok daha büyük boyutlara çıkartılması için konusunda uzman olan TradeValley platformu ile yaptığımız protokol doğrultusunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız" dedi.

Elazığ'da Traktörcüler Sitesinin Yapımı Sürüyor

Elazığ'da belediye tarafından yapımına başlanan traktörcüler sitesinin Eylül ayı sonunda tamamlanıp hizmete sunulmasının planlandığı bildirildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan Hibe Açıklaması

Ticaret Bakanlığı, esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik hibe desteği başvuruları hakkındaki detayları açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, destek başvuruları 25 Mayıs Salı günü başlayacak ve 23 Haziran Çarşamba günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yüzde 0,46’lık yükselişle başladı.

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri arttı

Merkez Bankası toplam rezervleri 7 Mayıs ile biten haftada 2 milyar 477 milyon dolar arttı.

Elazığ'da ipek böcekçiliği yeniden canlanıyor

Elazığ'da unutulmaya yüz tutan ancak 2 yıldır uygulanan proje ile şu anda 180'e ulaşan üreticinin yer aldığı ipek böceği yetiştiriciliği kapsamında 140 kutuda 2 milyon 800 bin adet yumurtanın dağıtımı yapıldı.

TOGG'un hızlı yükselişi sürüyor

Türkiye'nin Otomobili TOGG’un hızlı yükselişi sürüyor. Gemlik tesislerindeki çalışmaları canlı yayın üzerinden 40 günde 500 binden fazla kişi izledi. Fabriki inşaatının son durumu ise drone ile havadan görüntülendi.

Altın Döviz Fiyatları 20-05-2021

Serbest piyasada gram altın 504 TL, Dolar 8.36 TL'den işlem görerek güne başladı. 

Elazığ'da çilek zamanı, kasa kasa satılıyor

Elazığ'a özgü aromasıyla ile meşhur olan 'Uluova' bölgesine has organik çilekte hasat başladı, kasa kasa satılarak hem çiftçiye hem de mevsimlik işçilere ekonomik kazanç sağlıyor.

Mevsimlik işçilerden bayramda 'turfanda kirazı' hasadı

Elazığ'ın Keban Baraj Gölü havzasında 50 dönümlük arazide ekili 17 çeşit kirazdan erkenci kirazlarda hasat başladı. Mevsimlik işçilerin kiraz bahçesinden topladığı ilk ürünler, yol boyunda kurulan tezgahlarda kilosu 15 TL'den satılıyor.

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Pazarcı esnafımız hep zaman açık olmalı”

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Pazarcı esnafımız hep zaman açık olmalı”

Toplam 250 haber.