Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ’da 'Yatırımlarda Uygulanan Güncel Teşvikler' Bilgilendirme Toplantısı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'Yatırımlarda uygulanan güncel teşvikler' bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İş Dünyasının Sorunları Gündeme Taşındı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iş dünyası temsilcilerinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı toplantıda enerji maliyetlerindeki artış, medikal firmalarının ödemeleri, kamuya iş yapan firmaların durumu, fiyat farkı kararnamesi, KDV alacakları, piyasadaki dalgalanmanın etkileri gibi konularda iş dünyasının taleplerinin aktardığını söyledi.

Elazığ’da Arı Yetiştiricilerine Destek Verildi

Elazığ’da arı yetiştiricilerine destek amacıyla ilaç dağıtıldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Tek Bungalov Fabrikasını Kurdu, Şimdi Taleplere Yetişemiyor

Elazığ’da yaşayan iş adamı Arda Koyuncu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek bungalov ev fabrikasını kente kazandırdı. Uzun uğraşları sonucu bungalov ev fabrikasını faaliyete geçiren Koyuncu, şimdi ise gelen taleplere yetiştirmeye çalışıyor.

Elazığ TSO, Kuzey Makedonya’da Temaslarda Bulundu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Kuzey Makedonya’da temaslarda bulundu.

“Dijital Benim İşim” Projesi 1 Yılda 5 Milyon TL’lik Sosyal Değer Oluşturdu

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türkiye Vodafone Vakfı işbirliğiyle Toplumun dijitalleşmesine katkıda bulunmak, kadınların gelişimini desteklemek ve işgücüne katılımını artırmak amacıyla hayata geçirilen “Dijital Benim İşim” projesi ikinci yılına giriyor.

Elazığ TSO Mükemmeliyet Merkezine Dönüşüyor

Türkiye Odalar Birliği Başkanlığı öncülüğünde mükemmeliyet merkezine dönüştürülen 21 odadan birisi Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası oldu.

Fırıncılar Stokçulara Tepki Gösterdi

Elazığ’da stokçuluk yapıldığı için un alamaz duruma geldiklerini ve bu yüzden ekmeğe zam yapıldığını aktaran fırıncılar, stokçuluğun önüne geçilmesi için yardım istedi.

Başkan Arslan: “Asgari Ücret Hem Çalışanları Hem de İşvereni Mağdur Etmeden İyileştirilmelidir”

Çok büyük bir kesimin büyük bir merakla beklediği 2022 asgari ücret zammı görüşmelerinde tüm tarafları memnun edecek bir sonucun çıkacağına inandıklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, "Asgari ücret hem çalışanları hem de işvereni mağdur etmeden iyileştirilmelidir” dedi.

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Öncesi Oto l-Lastikçilerde Yoğunluk

Tüm yurt genelinde 1 Aralık'ta başlayacak olan zorunlu kış lastiği uygulamasına sayılı günler kala Elazığ'daki oto lastikçilerde yoğunluk oluştu.

Elazığ’da 452 Depremzede Daha Evlerine Kavuştu

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında kent genelinde konutların yapımı ve teslimatı devam ederken, 452 depremzede vatandaş daha evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

3 Yıl Önce 10 Sumak Ağacı Dikti, Yüzde 200 Verim Aldı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bir üretici, kendi imkanlarıyla 3 yıl önce 10 sumak ağacı dikti. Yetiştirdiği sumak ağaçlarının her birinden 40 kilo sumak ele eden üretici, yüzde 200 verim aldı.

Kombi ve petek temizliği yaptırmamak, faturanın yüzde 30 fazla gelmesine neden oluyor

Elazığ'da kış aylarının gelmesiyle birlikte zamanında yapılamayan kombi ve petek temizliği, petek içlerinde kir ve pas birikmesine, evin yeterince ısınmamasına ve faturaların bir hayli kabarık gelmesine neden oluyor.

Hazır giyimde ihracat 17.4 milyar dolardan 20 milyar dolara çıktı

Geçtiğimiz yıl pandemiye rağmen 17.4 milyar dolarlık bir ihracat yapan hazır giyim sektörünün, bu seneyi ihracatta yüzde 20 artış göstererek yaklaşık 20 milyar dolarla kapatması bekleniyor.

Elazığ'da fabrika gibi okul: Öğretmen ve öğrenciler el ele verdi hijyen malzemesi üreterek 3 milyon lira ciroya ulaşıldı

Elazığ'da öğretmen ve öğrenciler korona virüs salgınıyla birlikte okulda hijyen malzemeleri üreterek 1,5 yılda toplam 2 milyon 997 bin 665 lira ciroya ulaştı.

Başkan Arslan Türk Cumhuriyetleri İş Formuna katıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, Türk Cumhuriyetleri İş Formuna katıldı.

Fabrika gibi çalışan okul 1,5 yılda 2 milyon 987 bin liralık ciroya ulaştı

Elazığ Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Üretim Atölyesi'nde 495 bin 839 litre hijyen malzemesi üretilerek, 2 milyon 987 bin 412,81 TL ciroya ulaşıldı.

Oto tamir ustalarından araç sahiplerine uyarı: 150 liradan kaçayım derken 15 bin liradan olmayın

Elazığ'da havaların soğumasıyla birlikte sanayi ustaları, sürücüleri antifriz konusunda uyardı. Oto tamir ustaları, sürücülerin 150 liradan kaçıp 15 bin lira masrafla karşı karşıya kalabileceklerini söyledi.

Türkiye iç sularına nasıl girdiği bilinmiyor, kilosuna göre havyarı 20 milyon liraya alıcı buluyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde Keban Baraj gölünde balıkçılık yapan 2 farklı balıkçının ağına son 15 günde 2 defa Sibirya Mersin balığı takıldı. Uzmanlar, Türkiye iç sularına nasıl geldiği bilinmeyen balığın etinin en fazla 500 liraya, havyarının ise kilosuna göre 20 milyon liraya kadar alıcı bulduğunu bildirdi.

Toplam 250 haber.