Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da 10 ayda 269 milyon 616 bin dolar ihracat yapıldı

2020 yılının ilk 10 aylık döneminde toplam olarak 129 milyon 397 bin dolar ihracat yapıldığını aktaran Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, 2021 yılın ilk 10 aylık döneminde ise 269 milyon 616 bin dolar ihracat yapıldığını söyledi.

93 yıllık fırında yapılan ekmekler il dışına gönderiliyor

Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşının ilk dükkanı olarak bilinen ve 93 senedir hizmet veren Çarşı fırınında yapılan ekmekler ve yemek çeşitleri, vatandaşların beğenisine sunulurken, Elazığ'a özgü yapılan ekmek çeşitleri de pişirilerek, kargo ile il dışına gönderiliyor.

Enflasyona köylüler kafa tutuyor

Elazığ'da tarihi Kapalı Çarşı'da bulunan esnaf, köyde üretilen peynir, tereyağı, süt gibi ürünlere geçen yıla oranla 1 lira zam geldiğini, fabrikasyon ürünlerin ise neredeyse yüzde 100 oranında zamlandığını belirterek, yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istedi.

Akdeniz’deki Yangınlar Bitki Çaylarının Fiyatını Artırdı

Elazığ’da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, bağışıklıklarını güçlü tutmak için bitki çaylarına yöneldi. Bu yıl Akdeniz bölgesinde yaşanan yangınların bitki çaylarının fiyatını artırdığı öğrenildi.

Şeker Pancarının Tarladan Sofralara Uzanan Tatlı Yolculuğu

Türkiye'nin şeker ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı Elazığ'da, pancarın şekere yolculuğu başladı.

Altınla Beraber Sahtesi de Arttı, Kuyumcular Başkanı Uyardı

Altınla beraber sahtesi de arttı, kuyumcular başkanı uyardı

Balığa Rağbet Arttı

Et ve tavuk fiyatlarında yaşanan artış vatandaşları balığa yöneltti. Elazığ Kapalı Çarşı'da hamsinin kilosu 25, istavritin 20 ve mezgitin kilosu 40 liradan alıcı buluyor.

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Antalya’da Elazığlı Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Antalya’da devam eden Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) kapsamında Elazığ yöresel ürünlerinin tanıtımını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Antalya’da yaşayan Elazığlılarla bir araya geldi.

Gramla Satılıyor, Kilogram Fiyatı Dudak Uçuklatıyor

Elazığ’da bir hektar alan üzerinde ekimi yapılan ve kilogramı 30 ila 60 bin lira arasında değişen safran bitkisinin hasadına başlandı.

YÖREX’te Elazığ Rüzgarı

Antalya’da 20 Ekim'de başlayan ve yoğun katılımla devam eden Yöresel Ürünler Fuarında (YÖREX) Fırat Kalkınma Ajansı ve Elazığ TSO ortaklığında açılan Elazığ standında ülke dışından ve farklı şehirlerden gelen ziyaretçilerle iş birliği görüşmeleri devam ediyor.

Elazığ Yöresel Ürünlerine İzmir Fuarında Büyük İlgi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İzmir’de ‘Kız Kardeşim’ projesi kapsamında düzenlenen yöresel ürünler fuarında Elazığ ürünlerine büyük ilgi gösterildi.

Elazığ’da 788 Kişinin Başvuru Yaptığı TYP Kura Çekimi Gerçekleştirildi

Elazığ’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 'Toplum Yararına Programlar' kapsamında işe alınacak 22 asil 11 yedek personel için kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da İkinci Ürün Olarak Sarımsak Ekimi Gerçekleştirildi

Elazığ’da sarımsak yetiştiriciliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması kapsamında başlatılan projede 2021 yılının ilk ekimi bugün gerçekleştirildi. Projede 24 çiftçinin 120 dekar alan üzerinde sarımsak yetiştirmesi hedefleniyor.

Ekmeklerini Taştan Değil, Kömürden Çıkarıyorlar

Mardin'den Elazığ'a gelerek ormanlık alanda odun kömürü yapmak için çadırda yaşayan aileler, yaklaşık 6 ayın sonunda çalışmalarında sona geldi.

Elazığ’da 9 Ayda 240 Milyon 768 Bin Dolar İhracat İle Rekor Kırıldı

Elazığ’da Eylül ayında gerçekleştirilen 25 milyon 258 bin dolarlık ihracatla bu yılın ilk 9 aylık döneminde ilin toplam ihracatı, 240 milyon 768 bin dolar oldu.

Elazığ’da İhracat Elçileri Programı Başladı

Elazığ Bölgesel Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi (BDTHM) Projesi kapsamında İhracat Elçileri Programı başladı.

Kuruyan Murat Nehri’nde Pirinç Hasadı Zamanı

Elazığ’da sadece Murat Nehri’nin kuruyan yatağının olduğu bölgede 850 dönümlük alanda bin bir zahmetle yetiştirilen pirinç hasadına başlandı.

Elazığ’da Sezonun İlk Dev Balığı Yakalandı

Elazığ Keban Barajı gölünde ava çıkan balıkçıların oltasına sezonun ilk dev turnası takıldı. 59 kilogram ağırlığında 1 buçuk metre uzunluğunda olan turna görücüye çıktı, yakalanan balığın parçalanarak satılacağı öğrenildi.

Göl Manzaralı Bungalov Evler Elazığ’ın Turizmine Katkı Sağlayacak

Doğu Anadolu'nun en gözde kentlerinden biri olan Elazığ’da turizmin kalkınması için bungalov evler inşa ediliyor. Hazar gölü kenarına şimdilik 2 tane yapılan bungalov evleri ziyaretçilerini bekliyor.

Toplam 250 haber.