Gündem

Gündem Haberleri

Elazığ depreminin simge isimlerinden Azize Çelik'i, ilk müdahaleyi yapan ekip ziyaret etti

Elazığ'da 6.8'lik depremde 5 katlı apartmanın enkazından 17 saat sonra çıkartılan, enkaz altındayken UMKE görevlisi ile görüşerek birçok kişinin de kurtarılmasına vesile olan Azize Çelik'i depremin birinci yılında UMKE görevlileri ziyaret etti.

Elazığ depreminin merkez üssü Sivrice yeniden inşa ediliyor

Elazığ'da geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen 6.8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesi, yapılan 307 konut 85 iş yeri ve 2 cami ile yeniden inşa ediliyor. Konut ve iş yeri teslimatlarının Mayıs ayında yapılması planlanan ilçede, kısa süre içerisinde ikinci etabında başlatılmasının planlandığı bildirildi.

Elazığ depreminin 1. yılı: Yaralar sarılıyor, acılar unutulmuyor

Elazığ'da geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen 6.8'lik depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla yaraları sarmaya devam ettiği şehirde, enkazdan saatler sonra kurtarılanlar ve yakınlarını kaybedenler o unutamadıkları günü anlattı. Depremin yaralarının sarılması kapsamında şehir şantiyeye dönerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yarın anahtar teslim töreni düzenlenmesi planlıyor.

Konteyner kentte kalan bin 23 depremzede çocuğa kışlık hediye

Elazığ'da konteyner kentlerde kalan bin 23 çocuğa içerisinde mont, bot, atkı, bere ve çorap gibi kışlık eşyalardan oluşan set hediye edildi.

Konteyner kentteki depremzede çocuklara özel etkinlik

Kızılay gönüllüleri tarafından Elazığ depreminden dolayı aileleriyle konteyner kentlerde kalan çocuklara yönelik özel etkinlik düzenlenerek çeşitli hediyeler verildi.

Elazığ depreminin birinci yılı dolmadan birçok aile yeni evlerine girdi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrasında 3 bine yakın depremzede, birinci yılına sıcak yuvalarında girdi. Evlerinin çok güzel olduğunu belirten depremzedeler, çok hızlı ve kısa sürede evlerin yapılıp teslim edilmeye başlandığını ifade ederken, 20 bin konutun tamamının bu yılın ortasında teslim edilmesinin planlandığı bildirildi.

Elazığ depreminde torunu ve gelinini kaybetti: 'Halen daha aynı acıyı yaşıyoruz'

Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişini hayatını kaybettiği Dilek Sitesinde 2 yaşındaki torununu ve gelinini kaybeden 62 yaşındaki Abbas Yıldız, '24 Ocak her geldiğinde bize bir acıdır. O acıyı her zaman hissediyoruz' dedi.

Elazığ depreminde annesini kaybetti, kızının çığlığı ile ailece kurtuldular

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 14 kişinin yaşamını yitirdiği Dilek Sitesinde son olarak cansız bedenine ulaşılan 84 yaşındaki Türkan Kaplan'ın oğlu Faruk Kaplan, o gün yaşananları 'Bir film şeridi gibi geldi geçti. Nasıl kurtulduk bizde şaşırdık diye anlatırken, kızının çığlığı sayesinde korkup dışarı çıktıklarını aktardı.

Elazığ depreminde kızını kaybeden anne: 'Deprem olalı bir yıl oldu, sanki kızımı yeni kaybettim'

Elazığ'da meydana gelen depremde 29 yaşındaki kızını kaybeden ve kendisi de enkaz altından çıkartılan Hamide Bugdalı, 'Deprem olalı bir yıl oldu, sanki kızımı yeni kaybettim' dedi.

Depremde hamile eşini ve oğlunu kaybeden baba, 'oğlum, baba beni annemle birlikte gömün' dedi

Elazığ depreminde 6,5 aylık hamile eşi ile 13 yaşındaki oğlunu kaybeden ve kendisi de 12 saat sonra enkaz altından yaralı olarak çıkartılan baba Meriç Dişli, Dua ettim. Hz. İbrahim'i ateşin içerisine sen koydun sen çıkardın, Hz. Yusuf'u kuyunun içerisine sen koydun sen çıkardın, beni buraya sen koydun sen çıkar dedim. Dememle o telefon çaldı. Yukardakiler o telefonun sesini duydu ve oranın üzerine yoğunlaşıp beni çıkardı. Allah'tan istersen her şey olur dedi.

İlk karne şehit babaya

Hakkari'de 2016 yılında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar'ın anaokulunda eğitim görmeye başlayan 5 yaşındaki oğlu Halil Eymen, karnesini alır almaz babasının mezarına götürdü.

Elazığ depreminin ardından devlet desteği 7 milyara ulaştı

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin yıl dönümüne günler kalırken, şu ana kadar depremzedelere 1 milyar lirası ayni ve nakdi yardım olmak üzere konutlar ve faizsiz kredilerle 7 milyar liralık destek sağlandığı bildirildi.

Elazığ depreminin 1'inci yılına doğru acılar hale taze

Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişinin yaşamını yitirdiği Dilek Apartmanı'nda eşini ve oğlunu kaybeden Hüseyin Civelek, depremin ardından bir yıl geçmesine rağmen acılarının her geçen gün daha da arttığını belirtti.

Elazığ'da enkazdan 28 saat sonra kurtulan anne Ayşe ve Yüsra Bebek, depremin izleriyle yaşıyor

Elazığ'da 6.8'lik depremde 5 katlı apartmanın enkazında kalan, 28 saat sonra minik kızı Yüsra ile çıkartılan, depremden eşi ve oğlunu kaybeden anne Yüsra Yıldız, 'Enkazın altında iki gün kaldık. Orada ölümü yaşadık, o anlar sürekli aklımda' dedi.

Annesi depremde hayatını kaybetti, kendi 16 saat sonra kurtarıldı, annesinden geriye bir tek video kaldı

Elazığ'da 6.8'lik depremde 5 katlı apartmanın enkazında kalan, 16 saat sonra çıkartılan ve annesini orada kaybeden 49 yaşındaki Nazmiye Düşmez, o gün yaşananları anlattı. Annesinden geriye sadece bir gün önce çekilmiş videosundan başka bir şeyi kalmadığını anlatan Düşmez, devletin kendilerine o gün ve sonrasında sürekli sahip çıkmaya devam ettiğini kaydetti.

Elazığ depreminin 1. yılına doğru

Elazığ'da Vali Erkaya Yırık ile Milletvekilleri, 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8'lik depremde hayatını kaybedenlerin ailelerini taziye ziyaretimde bulundular.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: 'Bu yılın ortasında bütün konutları Elazığlı hak sahipleri kardeşlerimize teslim edeceğiz'

Elazığ'da partisinin kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, Depremzedeler için proje bedeli 5 milyar lirayı bulan 20 bin 118 konutun inşasına hemen başladık. inşallah, bu ayın sonunda 8 bin konutu hak sahiplerine teslim edeceğiz ve bu yılın ortasında bütün konutları Elazığlı hak sahipleri kardeşlerimize teslim etmiş olacağız dedi.

69 yaşında, saz teknesi yapıp Fransa'ya bile satıyor

Elazığ'da 69 yaşındaki Ali Dursun Üğdül, 36 yıldır doğadaki yaşlanmış dut ağaçlarını keserek 7 metrekare atölyesinde enstrümana dönüştürüyor.

Mehmetçik muhabbet kuşunu bulup, küçük Doruk'a ulaştırdı

Elazığ'da jandarma ekipleri, önceki gün ailesi ile birlikte trafik kazası geçirdikten sonra muhabbet kuşunu kaybeden minik Doruk'a, kuşunu bulup teslim etti.

Toplam 439 haber.