Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

‘Kavasbaşı Evi’ Tescillenerek Koruma Altına Alındı

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan ‘Kavasbaşı evi’ tescillenerek koruma altına alındı.

Öğrenciler Her Ayın 23'ünde Yöresel Yemeklerle Buluşacak

Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için her ayın 23'ünde yöresel yemek, kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği gerçekleştirilecek. Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen etkinliğin ilki dün Harput Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleştirildi. Üniversite öğrencileri, Elazığ'a ait yöresel yemekleri yedikten sonra kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği ile unutulmaz bir gün yaşadı.

Yönetmenler ve oyuncular yurtlarda kalan öğrencilerle buluştu

'13. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali' kapsamında Elazığ'a gelen yönetmenler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yurtlarındaki öğrencilerle bir araya geldi.

Harput Kalesi'nin tarihi çıkan buluntular ile 2 bin 200 yıl geriye gitti

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yerleşimin MÖ 3000'lerin başlarında başladığı belirtilen Harput Kalesi'nde yeni ortaya çıkan buluntular ile kalenin tarihi 2 bin 200 yıl geriye giderek, kalenin 5 bin yıllık olduğu tescillendi.

Türkiye'nin tek bakır rölyef sanatçısı, yarım asırdır bakıra hayat veriyor

Elazığ'da Türkiye'nin tek bakır rölyef sanatçısı olan ve yarım asırdır bakıra çekiç sallayan Harun Taşdemir'in yaptığı 3 boyutlu eserler, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Haftanın bir günü yöresel kıyafetlerle müşterilerin karşısına çıkıyorlar

Elazığ'da bir iş yeri sahibi ve çalışanları, yöresel kıyafet kültürünü yaşatmak için haftanın bir günü yöresel kıyafetlerle işe gidiyor.

Elazığ'da 'Lezzet Şöleni Projesi'nin tanıtımı yapıldı

Elazığ'da Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından 'Elazığ Lezzet Şöleni Projesi'nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesi’nde Gezi Etkinlikleri Başladı

Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından öğrencilere Elazığ’ın kültürel ve turistik değerlerini tanıtmak amacıyla gezi etkinlikleri gerçekleştirilmeye başlandı.

Elazığ’da 'Çedene kahvesi' tescilleniyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi odası tarafından 'Çedene kahvesinin' kasım ayında tescilleneceği bildirildi.

Fırat Üniversitesinde Piyano Resitali Gerçekleştirildi

Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından Devlet Konservatuvarının destekleriyle piyano resitali gerçekleştirildi.

Elazığ’da ‘13. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali’ Başlıyor

Elazığ'da 13. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali 17 Kasım’da başlıyor. Festivalin bu seneki konusu olan ‘Senin Gözünden Elazığ’ kısa film yarışmasında toplamda 10 bin TL ödül dağıtılacağı kaydedildi.

Harput Kalesinde Zindan, Kürsübaşı ve Kutsal Alan Ziyarete Açıldı

Elazığ'da tarihi Harput Mahallesi’nde bulunan MÖ 8. Yüzyıl'da Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesinde çalışmaların tamamlandığı zindan, kürsübaşı alanı ve Urartu kutsal alanı ziyaretçilere açıldı.

Faik Bey Konağı Turizme Kazandırılmayı Bekliyor

Elazığ’ın tarihi Hüseynik Mahallesi'nde bulunan 300 yılık tarihi Faik Bey Konağı aradan geçen yüzlerce yıla rağmen ayakta kalmayı başardı. Mahalle sakinleri tarihi konağın restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyor.

Kampüste Öğrenciler Halk Oyunları İle Gönüllerince Eğlendi

Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) öğrencilerin motivasyonlarını artırmak, il dışından gelen öğrencilere Elazığ yöresine ait yöresel oyunları tanıtmak amacıyla halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Muşar Dağı Zirvesinde Resim Sergisi

Elazığ’da akademisyen Necmi Karkın, Muşar Dağı zirvesinde resim sergisi açtı.

Şehit Ömer Halisdemir'in Babası Konuştu, Herkes Ağladı

Elazığ’da düzenlenen Şühedanın Sesi Elazığ programında konuşan ve oğlunu anlatan şehit Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halidemir, hem ağladı hem ağlattı.

Elazığ'da 15. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali Başladı

Elazığ’ın merkeze bağlı Sün köyünde 15. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali düzenlendi. Festivalde ‘En Güzel Üzüm’ yarışması da düzenlendi.

Elazığ'ın Yöresel Ürünleri YÖREX Fuarında Sergilenecek

Antalya’da 20-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 11. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında Elazığ'ın yöresel ürünleri de sergilenecek.

Palu Semaları, Yamaç Paraşütçülerine Ev Sahipliği Yaptı

Elazığ’ın tarihi Palu ilçesi bin 100 rakımlı dağda farklı illerden gelen 14 pilot, paraşütle yamaç uçuşu yaparak heyecanlı ve renkli görüntüler oluşturdu.

Toplam 241 haber.