Sağlık

Sağlık Haberleri

Sağlık Müdürlerinden “Kollarısıvıyoruz” Kamu Spotuna Destek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Covid-19 aşılama kampanyası için ‘kollarısıvıyoruz’ etiketiyle paylaştığı kamu spotuna İl Sağlık Müdürleri de destek verdi.

Aşı Timleri Sahada

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da görev yapan aşı timleri, vatandaşlarla görüşerek onları ikna edip Covid-19 ile mücadele kapsamında aşılarını gerçekleştiriyor. Şu ana kadar 230 kişi ikna edip evinde veya iş yerinde aşısını yapan timler, sahada sürekli çalışmalarını sürdürüyor.

YÖK Üniversite Hastanelerinde Çalışan Sağlıkçılara Yeniden "Ek Ödeme" İçin Harekete Geçti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde görevli personelin ardından üniversite hastanelerinde Covid-19 salgınına yönelik araştırma, teşhis ve tedavi faaliyetleri kapsamında görev yapan personele de ek ödeme yapılması için bir yönetmelik değişikliği taslağı hazırladı.

Türkiye’den Hindistan’a 1 Milyon 100 Bin Dolarlık Tıbbi Yardım

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Hindistan’a 1 milyon 100 bin Dolarlık, 2 A 400 kargo uçağı tıbbi yardımın gönderildiğini söyledi.

50 Yaş Üzeri Vatandaşlarımızın Aşılanmasına Başlanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “1 Haziran’dan itibaren aşılama programımız hızlanmış olacak. Bu kapsamda 1 Haziran'dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacak” dedi.

Bingöl’de 9 Kene Vakası Görüldü, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

ingöl’de havaların ısınmasıyla birlikte kene kaynaklı 9 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakası görüldü, 1 kişi hayatını kaybetti.İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Emin Gündoğdu vatandaşları uyardı.

Bir Gözünü Kaybetti, 10 Ameliyat Geçirdi, 2 Operasyonu Kaldı

Elazığ'da omurilik kayması nedeniyle bir gözü artık görmeyen, 10 defa ameliyat geçiren 11 yaşındaki Veysel, pandemi nedeniyle geriye kalan 2 ameliyatını olamadı. Sağlığına kavuşmak isteyen Veysel için, ailesi operasyonu yapacak doktor arayışına girdi ancak şu ana kadar bir sonuca ulaşamadı.

Sağlık Bakanı Koca Haftalık Vaka Sayısını Gösteren İnsidans Haritasını Yayımladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık vaka sayısını gösteren insidans haritasını yayımladı.

Son 24 Saatte Korona Virüsten 175 Kişi Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 175 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 9 bin 375 yeni vaka sayısı olduğunu açıkladı.

Kabus geri döndü! Covid'e göre daha öldürücü

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Bulaşıcı Hastalıklar alanınca çalışmaları olan Prof. Dr. İlhan Çetin, KKKA’nın Covid’e oranla daha öldürücü olduğunu hatırlatıp bu yıl vakalarla erken karşılaşıldığını açıkladı.

Salgınla mücadelede psikososyal destek hattıyla kaygı ve stresler en aza indirilmeye çalışılıyor

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında sahada her türlü mücadele yapılırken, psikososyal destek hattıyla da vatandaşların kaygı ve stresleri en aza indirilmeye çalışılıyor.

Uzmanı uyardı, kısıtlama sonrası 40 dakikalık yürüyüşler yapın

Tam kapanma ile birlikte evde olanların çok fazla hareketsiz kaldığını belirten Fizyoterapist Cansu Ercan, kısıtlama sonrasında 40 dakikalık yürüyüşler yaparak bedenin sağlıklı tutulabileceğini aktardı.

Bayramı hastanede geçiren sağlıkçılar anlattı, yüzler farklı talepler aynı dikkat

Korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadelede en ön safta yer alan ve tam kapanmanın sürdüğü Ramazan Bayramı'nda da hastaların tedavisi için görev başında olan sağlık personelleri, hem zor süreci anlattı hem de herkesi tedbirler konusunda uyardı.

Bayram namazı sonrası vali uyardı, şeker yerine virüs ikram etmeyin

- Bayram namazı sonrası vali uyardı, şeker yerine virüs ikram etmeyin - Elazığ Valisi Erkaya Yırık: - "Yemek ikram edelim, el öpelim ve şeker verelim derken akrabalarımıza virüs ikram etmeyelim” - “Bugüne kadar bin bir zorlukla, güçlükle elde ettiğimiz bu iyileşme ortamını heba etmeyelim

Hıdır Amca, hastanede bayramını kutlamaya gelen sağlıkçıları görünce gözyaşlarına hakim olamadı

Bayramda da mesaide olan sağlık çalışanları, hastanede yatan hastaları odalarında ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Öte yandan sağlık çalışanlarının odasında ziyaret ettiği 64 yaşındaki Hıdır Bulut, duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Elazığ’da hemşireler, günlerinde unutulmadı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, pandemi de yoğum mesai harcayan hemşirelerin günü kutlandı.

CoronaVac aşısının yeni partisi Türkiye’ye ulaştı

- CoronaVac aşısının yeni partisi Türkiye’ye ulaştı

Toplam 295 haber.