Sağlık

Sağlık Haberleri

Uzmanı uyardı: 'Oruç kalp için detoks sayılabilir ama açlığın acısını çıkarmak tersine dönüştürebilir'

Oruç tutmanın kalbe faydalı olduğunu kendisinin sürekli dile getirdiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Ahmet Çalışkan, 'Kalbin, midenin, bağırsakların dinlenmeye ihtiyacı vardır. Oruç bize bunu sağlıyor. Oruç bir detoks sayılabilir. Detoksu tersine çevirmekte maalesef olabilir. İftarda ve sahurda açlığın acısını çıkarmamak gerekiyor' dedi.

Covid-19 aşısı için gitti, kanser olduğunu öğrendi erken teşhis ile sağlığına kavuştu

Elazığ'da Covid-19 aşısı için gittiği aile sağlık merkezinde, öneri üzerine Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi tarama testi yaptıran 60 yaşındaki Zeynep Kutluay'a meme kanseri teşhisi kondu. Erken tanı ile hastalığı tespit edilen ve kısa sürede sağlığına kavuşan Kutluay, herkesi kanser tarama testi yapmaya davet etti.

KanserdeÇevresel Faktörler Çok Önemli

Kanserin nedenleri arasında genetik faktörler kadar çevresel faktörlerinde önemli yer tuttuğuna dikkat çeken Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Genel Cerrahi Op. Dr. Fatih Erol, sigara, alkol kullanımı, kötü beslenme alışkanlığı, gıdalardaki katkı maddeleri, uzun süre güneş ışığına, radyasyona maruz kalma nedeniyle kanser olunabileceğini aktardı.

Kronik Ağrısı Olanlar Dikkat

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde hizmet veren Algoloji (Ağrı) Kliniği'nde kronik ağrıları olan hastaların tedavilerini yaptıklarını belirten Algoloji Uzmanı Dr. Meltem Kanar, tedavide amacın hastanın var olan ağrısını azaltarak hayat kalitesini yükseltmek olduğunu söyledi.

Bardağı kaldıramayınca hastaneye gitti, kolu kesilmekten son anda kurtuldu

Elazığ'da 3 yıl süreyle rahatsızlığı bulunan ancak hastaneye başvurmayan 1 çocuk annesi hasta, bardağı taşıyamaz hale gelince gittiği hastanede yapılan kontrolde sağ kolundaki şah ve atar damarı yüzde 100 tıkalı çıktı. Hasta anjiyografi ve balon yöntemiyle yapılan operasyonla kolu kesilmekten son anda kurtuldu.

Elazığ'da, 'Otizm Farkındalık Günü' etkinliği

Elazığ'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle etkinlik yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Polat:"Dünya da her 6 ölümden biri, ülkemizde ise her 5 ölümden biri kanser nedeniyle"

Elazığ'ın sağlık ekiplerinin yürüttüğü meme kanseri taramasında Türkiye ikincisi olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat, küresel olarak yaklaşık her 6 ölümden birinin, Türkiye'de de her 5 ölümden birinin kanser nedeniyle yaşandığına dikkat çekerek, erken tanı konulan ve uygun şekilde tedavi edilen birçok kanserin iyileşme oranının yüksek olduğunu söyledi.

Virüsten aynı aileden 5 kişi 20 gün içinde vefat etti, çocukları herkesi uyardı

Elazığ'da korona virüs (Covid-19) nedeniyle 20 gün içinde aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin yakınları ise virüsün aile içi ziyaretlerden dolayı yayıldığını ve bunun sonucunda ölümlerin art arda meydana geldiğini belirterek herkesi uyardı.

Kırmızıya dönen Elazığ'da vatandaşlar birbirini uyardı

Korona virüs (Covid-19) risk haritasında kırmızıya dönülen Elazığ'da vatandaşlar, alınan kararlara uyulmadığını belirterek herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Kent merkezinde ana caddelerde HES kodu uygulaması sürerken, vatandaşların gerek duymadıkça sokağa çıkmamaları istendi.

Boyun ve sırt ağrılarıyla gelen genç hastaların sayısı pandemi döneminde arttı

Koranavirüs (Covid-19) pandemisiyle birlikte bilgisayar ve akıllı telefon kullanmadan kaynaklı genç kuşaktaki hastaların sayısının arttığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ali Özgür, yanlış pozisyonda oturma ile omurgaya bağlı bel, sırt ve özelikle boyun bölgelerinde ciddi kas spazmları, omurga problemleri ve ağrılarıyla karşılaşıldığına dikkat çekti.

Elazığ Karakoçan'da 5 katlı apartman karantinaya alındı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bulunan 5 katlı bir apartmanda bir kişinin Covid-19 testi pozitif çıkınca, diğer apartman sakinleriyle temas kurduğu değerlendirildiği için apartman karantinaya alındı.

Mutant virüse yakalanan hemşire, yaşadıklarını anlattı

Mutasyonlu Covid-19 ile enfekte olan hemşire Cemile Çerikçi, yaşadıklarını anlattı. Çerikçi, “Çok daha ağır geçirmediğim için şanslıyım gerçekten. Gerçekten çok zor bir süreç” dedi.

Tek kesiden çifte akciğer operasyonu ile hem sağlığına kavuştu, hem de tıp tarihine geçti

Dünyada nadir görülen hastalıklardan biri olan immün yetmezlik sendromu Bruton hastalığına ek olarak amfizematöz ve büllöz akciğer hastalığı da yaşayan 24 yaşındaki Ahmet Sefa Coşkun, Dr. Öğretim Üyesi Tayfun Kermenli tarafından uygulanan subksifoid videotorakostopi tekniği ile 4 santimlik tek kesiden çifte akciğer ameliyatı olarak sağlığına kavuştu. Dünyada 'birlikte' nadiren görülen bu rahatsızlığa yönelik olarak Türkiye'de ilk defa yapılan operasyonun literatüre girmesi beklendiği belirtildi.

5 aylık bebeğin yuttuğu çengelli iğne operasyonla çıkarıldı

Yuttuğu çengelli iğne yemek borusuna saplanan 5 aylık bebek, Diyarbakır'dan Elazığ'a sevk edildi. Yapılan operasyonla iğne çıkarıldı.

Her 6 saniyede 1 kişi inme geçiriyor, saatte 1 kişi hayatını kaybediyor

Bölge genelinde sadece Elazığ'da bakanlıktan onaylı olarak hizmet veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İnme Merkezi, 4 yıl içerisinde 500 hastanın sağlığına kavuşmasına vesile oldu. Yüzlerce hastanın hayatına dokunabildiklerini belirten Doç. Dr. Emrah Aytaç, her 6 saniyede 1 kişinin inme geçirdiğini, saatte 1 kişinin ise hayatını kaybettiğini söyledi.

Pandemi ile mücadelede yeni tedbir sokakta 'HES' kodu uygulaması başladı

Elazığ'da son 3 haftada vaka sayısının günlük 15'lerden 100'lere kadar yükselmesi nedeniyle Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Elazığ'ın yoğun cadde ve meydanlarında bugünden itibaren HES kodu uygulaması başladı. Vatandaşları uyaran Elazığ Valisi Erkaya Yırık da tedbir amaçlı yoğun alanlarda HES kodu uygulaması kararı aldıklarını belirterek, rahatlık var diye kontrollü sosyal hayatın elden bırakılmamasını istedi.

Bir Steteskop'la 62 yıl doktorluk yapan çift: 'Bugün arkadaşlar çok büyük imkanlara sahip, sağlıkta çok iyiyiz'

Hem ömürlerini hem mesleklerini 62 yıl boyunca birlikte yapan Elazığ'ın da ilk doktorlarından olan yaşları bir asrı devirmeye 10 yıl kalan İrfan ile Suzan Mualla Mutlu çifti, o günkü şartlarda bir steteskop ile otoskop olduğunu belirterek, bugün Türkiye'nin sağlıkta çok iyi durumda olduğunu ve tüm sağlıkçıların çok büyük imkanlara kavuştuğunu anlattı.

Elazığ’ın işlek caddelerinde HES kodu kontrolü yapılması kararlaştırıldı

Elazığ Valiliği Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında vatandaşların yoğun olarak kullandığı 3 cadde ile bağlantılı sokaklarında HES kodu kontrolünün yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Elazığ'da vatandaşa aşı kolaylığı, meydana çadır kuruldu

Elazığ' 65 yaş üstü vatandaşların Koronavirüs (Covid-19) aşısı olması için meydana çadır kurularak hizmet vermeye başladı.

Toplam 295 haber.