Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da 'Çocuğum İçin Önce Ben' semineri düzenledi

Elazığ'da Medical Park Elazığ Hastanesi ve bir eğitim kurumu iş birliği ile 'Çocuğum İçin Önce Ben' adlı seminer düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Pandemi ülke genelinde bitmediği sürece aşı silahımızı elden bırakmamalıyız'

Elazığ olarak aşılamada istenilen hedefe ulaşamadıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ' Aşı karşıtlığı ve kararsız vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün azalsa da aşılamada hala Türkiye ortalamasının altındayız. Pandemi ülke genelinde bitmediği sürece aşı silahımızı elden bırakmamalıyız' dedi.

Uzm. Dr. Kanar: 'Trigeminal Nevralji başarı ile tedavi edilebiliyor'

Trigeminal Nevralji'nin (Yüz Hastalığı) yüz yıkama, dokunma, yemek yeme, diş fırçalama gibi günlük aktivitelerle tetiklenebilen ve 100 binde 5-25 kişide tespit edilebilen bir ağrı türü olduğunu dile getiren Algoloji Uzmanı Dr. Meltem Kanar, 'İşlem steril şartlarda ameliyathane koşullarında uygulanmakta ve yaklaşık 30 dakika ila 1 saat arasında sürmektedir. Hastalarımız ertesi gün şifa ile taburcu edilmektedir' dedi.

Turkovac'ı geliştiren Prof. Dr. Özdarendeli: 'Şu anda varyantlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor'

Turkovac'ı geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, 'Şu anda varyantlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Turkovac, alfa ve deltaya karşı korumuş olduğunu gösterdi. Şu sıra Omicron varyantıyla ilgili çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor' dedi.

Fırat Üniversitesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yapılan programda akademik unvanında yükselen öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi.

Elazığ'da sağlıkçılar 14 Mart Tıp Bayramı'nda bir araya geldi

Sağlık çalışanları Medical Park Elazığ Hastanesinin 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

FÜ Hastanesi çalışanlarına temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi

FÜ Hastanesi çalışanlarına temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi

Elazığ'da Vaka Sayısında Korkunç Artış

Elazığ'da 29 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında vaka sayısı 100 bin kişide 1045.82 oldu. Elazığ, Vaka yoğunluğu en çok artan iller arasında yer aldı.

Tekerlekli Sandalyesi Çalınan Genç Kıza Dernekten Sevindiren Hediye

Elazığ’da doğuştan bedensel engelli 27 yaşındaki Gülden Kaya'nın evinin önünde bulunan tekerlekli sandalyesi çalındı. Durumdan haberdar olan Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, mağduriyet yaşayan Kaya’ya tekerlekli sandalye hediye etti.

SMA Hastası Barış Bebek İçin 2.5 Ay Zaman Kaldı!

Elâzığ’da SMA Tip 1 kas hastası Barış bebek için zaman daralıyor. Hem aile hem gönüllüler büyük bir gayretle tedavi için gereken parayı toplamaya çalışıyor. Barış bebeğin 2 buçuk ay içinde yüzde 49’luk kısmı toplaması ve bir an önce tedavi için yurtdışına gitmesi gerekiyor. Seyhan ailesi gerekli paranın toplanması için Gazi Caddesi’nde stant açtı.

Haftalık Vaka Artışlarında Elazığ İlk Sırada

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı haftalık insidans haritasına göre korona virüs (Covid-19) vaka sayılarında Elazığ, haftalık artışta ilk sırada yer aldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, Vakaların Arttığı Elazığ’da, Vatandaşları Uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık korona virüs haritasına göre, vaka sayıları en çok artan iller arasında yer alan Elazığ'da halkı tedbirlerle ilgili uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, "Her an yeni vaka sayılarına dahil olabilirisiniz" dedi.

52 Yaşında Ameliyatsız 46 Kilo Verdi

Elazığ’da 52 yaşındaki Suat Yıldız, en büyük arzusu olan bacak bacak üstüne atabilmek için 10 ayda yaptığı diyet sayesinde 46 kilogram verdi.

Uzmanından Kırık Uyarısı

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşan kaygan zeminlerin gerek araç trafiğinde gerek yaya trafiğinde bir takım olumsuzluklara neden olabildiğine dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ömer Cihan Batur, “El ve ayak bileği kırıkları sakatlıklara neden olacak sorunlar doğurabilmektedir” dedi.

Guatr Hastası İki Kız Kardeş, Sağlıklarına Kavuştu

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi genel cerrahi kliniğinde güçlenen hekim kadrosu ile yapılan operasyonlar ile önemli başarılara imza atılıyor. Guatr nedeniyle nefes almakta güçlük çektiği saptanan 69 ve 72 yaşlarındaki iki kız kardeş yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Kalbinde Delik Bulunan 2 Çocuk Katater Anjiyografi İle Sağlığına Kavuştu

Elazığ’da kalbinde delik bulunan 4-7 yaş arası iki çocuk, Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde ilk defa yapılan katater anjiyografi işlemiyle sağlığına kavuştu.

Bölgenin Yükselen Değeri Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, Bir Yılda 1 Milyon 566 Bin 51 Hasta Tedavi Edildi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 2021 yılında 1 milyon 566 bin 51 hastanın tedavi edildiği bildirildi.

Sağlık İl Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kovancılar Meslek Yüksekokulu ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında öğrencilerin akademik takvim içerisindeki uygulamalı derslerine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, “Elazığ’da Herhangi Bir Omicron Vakası Tespit Edilmedi”

Özelikle son zamanlarda Omicron varyantının tüm dünyada artmaya başladığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, “Az da olsa ülkemizde Omicron vakası görünüyor. Şu ana kadar Elazığ’da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Omicron varyantı özelikle bulaş oranı daha yüksek. Onun için maske, mesafe ve hijyen konularını sıkça tekrarlıyoruz. Bunun yanında en büyük gücümüz de aşılamadır” dedi.

Toplam 295 haber.