Sağlık

Sağlık Haberleri

Vakaların Yükseldiği Elazığ’da Vatandaşlardan Kurallara Uymayanlara Çağrı

Korana virüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiği Elazığ’da vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulması çağrısında bulundu.

Uluslararası İşitme Engelliler Haftası'nda Engellilere Ücretsiz Muayene

Medical Park Elazığ Hastanesinde 23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlara ücretsiz göz muayenesi yapıldı.

Rektör Göktaş, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi Şantiyesinde İncelemelerde Bulundu

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Elazığ'da Maskeler Çene Altına İndi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün korona virüs haritasında Türkiye’de sarı renkte 10 ilin kaldığını açıkladı. Sarı renkli olan iller arasında yer alan Elazığ'da yoğun kalabalıkların oluştuğu ve maskelerin çene altında olduğu gözlendi.

Aşı Olmaktan Korkan Güllü Ninenin Hemşire İle Diyaloğu Güldürdü

Elazığ’da kurulan 200 aşı uygulama noktasının yanı sıra 40 mobil gezici ekip, vatandaşları aşılamada sahada hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Elazığ Cem Kültür Vakfı önüne kurulan aşı standına 9 aydır aşı olmaktan korkan 65 yaşındaki Güllü Yıldız ile hemşire arasında geçen diyalog güldürdü. Güllü nine aşı olduktan sonra hemşireye ‘hiç acımadı, yoksa sen aşı yapmadın mı’ demesi kendisi başta olmak üzere orada bulunan herkesi kahkahaya boğdu.

Sağlık Bakanlığı'ndan Yeni Karar

Sağlık Bakanlığı 'Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi Rehberi'nde yapılan değişiklikle tam aşılı temaslının HES kodu ilk 5 gün riskli sayılmayacak; 5'inci gün PCR testi negatif çıkarsa izolasyon uygulanmayacak.

İç Yağ, Hayvansal Yağ Tüketen ve Sigara İçenlerde Prostat Kanseri Daha Çok Görülüyor

Dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 700 bin kişiye prostat kanseri teşhisinin konduğuna dikkat çeken Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görevli Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eyyüp Oğuz, şimdilerde akciğer kanserinden sonra en çok ikinci sırada yer alan prostat kanserinin ilerleyen yıllarda hayat standartlarının gelişmesi, tanı yöntemlerinin artması ve yaşlanmanın da uzamasıyla artacağını öngördüklerini belirterek 50 yaş ve üstü vatandaşları tahlil yaptırmaları konusunda uyardı.

Aşılı ve Aşısız Olarak Koronaya Yakalanan 2 Gencin Akciğer Tomografisi Korkunç Gerçeği Gözler Önüne Serdi

Elazığ’da öksürük, halsizlik, yorgunluk ve çabuk yorulma gibi şikayetlerle hastaneye başvuran ve korona virüs tespit edilen 2 genç hastadan aşısız olanının tomografi sonuçlarında virüsün akciğerlerde zatürreye sebebiyet verdiği görüldü. Aynı şekilde aşı olup korona virüs hastalığına yakalanan bir başka genç hastanın bilgisayarlı akciğer tomografisinde akciğerinde herhangi bir sorunun olmadığı belirlendi.

Vaka Sayısının En Çok Arttığı Elazığ’da Maskesiz Vatandaş, Herkesi Maske Takmaya Davet Etti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yayınladığı insidans haritasında Türkiye’de ikinci sırada olan Elazığ’da vatandaşlardan hem ilginç hem de sert tepkiler geldi. Maske takmayan bir vatandaş herkesi maske takmaya davet etti.

Ani İnme Geçiren Kadın Başarılı Operasyonla Yürümeye Başladı

Elazığ’da yaşayan ve ani gelişen inme (felç) nedeniyle hastaneye kaldırılan 59 yaşındaki kadın, erken müdahale ile gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuşarak yürümeye başladı.

Elazığ’ın Vefalı Hemşireleri

Korona virüsle mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiği Elazığ’da iki hemşire köy köy gezerek aşı ile ilgili hem bilgilendirmelerde bulunuyor hem de vatandaşları ikna edip aşılama yapıyor. Özellikle aşı haritasında bir ay önce kırmızı kategoride olan kent, vefakar hemşirelerin gerçekleştirdiği hummalı çalışmalar neticesinde yüzde 67.6 aşılanma oranla sarıya geçti.

PCR Testi Zorunluluğu Başladı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da bugün itibariyle toplu alanlara girişlerde PCR testi zorunluluğu başladı. Bu kapsamda kentte bulunan otogar ve sinema salonlarına gelen aşısız vatandaşlar PCR testlerini gösterdi. Aşısız olup PCR testini de yaptırmayan vatandaşlar, ilgili alanlara alınmadı.

Diyetisyen Kübra Tekay: "Yağlar Ölçülü Tüketilirse Kilo Aldırmaz, Kilonun Korunmasına Yardımcı Olur"

Günlük alınan enerjinin yaklaşık yüzde 30’unun yağ olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, "Karbonhidratlarda olduğu gibi ölçülü ve doğru kaynaklardan alınan yağlar kilo yapmaz, aksine iştah kontrolünü sağladıkları için kilo kontrolüne yardımcı olurlar. Ayrıca yağlar, vitaminleri eriterek vücut tarafından emilmelerini sağladıklarından çok önemlidir" dedi.

Aşı 'Hayata Bağlamaya' Devam Ediyor

Geçtiğimiz ay aşı haritasında kırmızı renkte olan Elazığ’da aşılamanın artmasıyla birlikte yüzde 67,6 oranla sarıya geçtiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, yoğun bakımdaki veya vefat eden hastaların neredeyse tamamımın ya aşısız ya da eksik aşı yapanlardan olduğuna dikkat çekti.

“Çinko Covid-19 Hastalık Süresini ve Ağır Hastalığa Gidişatı Azaltan Bir Mineraldir”

İç Hastalıkları Uzmanı İdris Baydar, çinkonun bağışıklık için önemli bir mineral olduğunu söyledi. Baydar, “Eksikliğini çok sık gördüğümüz bir mineral çeşidi olan çinko, bağışıklığımız için çok önemlidir. Özellikle korona virüs hastalık süresini ve ağır hastalığa gidişatı azalttığı araştırmalarda gösterilmiştir. Bu yüzden vücudumuza çinko açısından da dikkat etmeliyiz hatta gerekiyorsa takviye kullanmalıyız” dedi.

Mardin’den Geldi, Şifayı Elazığ’da Buldu

Halk arasında 'kunduracı göğsü' olarak bilinen 'çökük göğüs' hastalığı olan ve tedavi için Mardin’den Elazığ’a gelen 23 yaşındaki erkek hasta, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Deprem ve Pandemide Hem Şehrin Hem de Bölgenin Lokomotifi Oldu

Türkiye'nin 6'ncı şehir hastanesi olarak 1 Ağustos 2018 tarihinde hizmete giren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 24 Ocak 2020 Elazığ depreminde olduğu gibi pandeminin başladığı ilk günden itibaren Elazığ başta olmak üzere Bingöl, Tunceli, Muş, Malatya, Diyarbakır ve çevre illerden hasta kabul ederek bölgeye hitap etmeye devam ediyor.

Başkan Fırat: ''Aşımızı Olup Sevdiklerimiz İle Aramızdaki Engelleri Kaldıralım''

Elazığ'da da aşı seferberliği sürüyor. Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, 2. doz aşısını olurken, vatandaşlara da aşı olmaları çağrısında bulundu.

Diz Kireçlenmesi En Çok Kadınlarda Görülüyor

Diz kireçlenmelerine sebep olan faktörlerin bilinmediğini ancak risk faktörleri hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hacı Bayram Tosun, idiopatik olarak tanımlanan diz kireçlenmelerinin çok sıklıkla ileri yaşlarda ve daha çok kadınlarda meydana geldiğini gözlemlediklerini söyledi.

Toplam 295 haber.