Sağlık

Sağlık Haberleri

Kovancılar ’da Aşı Seferberliği, Ekipler Kapı Kapı Dolaşıp Vatandaşları Aşılıyor

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde aşı seferberliği kapsamında kırsal mahallelerde kapı kapı dolaşıp vatandaşların randevu almadan aşılanma çalışmaları devam ediyor.

Op. Dr. Fatih Erol: “Covid-19'dan yoğun bakıma alınan hastaların çoğu obezite hastası”

Korona virüste özelikle yoğun bakıma alınan hastaların çoğunun obezite hastası olduğunu belirten Metabolik ve Obezite Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Erol, “Obez insanlarda ölüm oranın yüksek seyrettiğini görmekteyiz” dedi.

Kitle edeni İle Nefes Darlığı Ve Yutma Güçlüğü Çeken Hasta Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Sağlığına Kavuştu

Elazığ’da boynundaki kitle yüzünden nefes darlığı ve yutma güçlüğü çeken hasta, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Son Dakika Haberler: 4. Doz Aşı Uyarısına Dikkat! 35 Dakika Süre...

Gazi Üniversitesi İmmünoloji Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Bulut, uygulamanın dün sabah başladığını ifade ederek, “Çift doz mRNA aşısı olmayan ve ticaretle uğraşanlar yurt dışında çıkışlarda sıkıntı yaşıyor. AB üyesi ülkeler çift doz mRNA aşısı olmayanlara vize vermiyor.

Aşılama İle İlgili Yeni Kararlar

Tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı. PCR pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekildi. Sağlık çalışanları ve öncelikli gruplara 4. doz tanımlandı.

Elazığ’da 14 Ağustos’ta Nöbetçi Eczaneler

Elazığ’da 14 Ağustos cumartesi günü nöbetçi eczaneler.

Belçika'da Ameliyat Edilemedi, Şifayı Elazığ'da Buldu

Beyin ameliyatı sonrası sağlığına kavuşan Aslıhan Bataray: ''Tıp konusunda Avrupa Avrupa diyorlar ama Türk hekimleri gibisi yok''

Arıcak’ta Aşı Seferberliği

Elazığ’ın Arıcak ilçesinde aşı seferberliği kapsamında ilçe merkezi, Erimli ve Üçocak beldelerinde aşı standı kurularak vatandaşların randevu almadan aşılanmasına başlandı.

Elazığ’da Pandemi Ve Aşılama Konulu İstişare Toplantısı Düzenlendi

Elazığ’da pandemi ve aşılama konulu istişare toplantısı düzenlendi

Elazığ'da Yoğun Bakımda Yatan Hastaların Büyük Çoğunluğunu Aşısızlar Oluşturuyor

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Kurban Bayramı sonrası vaka sayılarındaki ciddi artışa değinerek, bir kez daha korona virüs salgınında aşılamanın önemini vurguladı.

Türkiye’de Yılın Paramediki Mehmet Özmen Seçildi

lazığ’da görev yapan Mehmet Özmen , sınır görevlendirmesi sırasında Tel Abyat'ta yaşanan sivillere yönelik bombalı saldırı sonucunda göstermiş olduğu özverili çalışma neticesinde Altın Ambulans ödülüne layık görülerek Türkiye genelinde yılın Paramedik'i seçildi.

Elazığ İl Sağlık Müdürü Polat: "Panikleyecek Ve Korkulacak Bir Durumumuz Yok"

Hastane konusunda pandemi yatak doluluk oranının yüzde 40 ve yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 54 civarlarında olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, "Yani panikleyecek ve korkulacak bir durumumuz yok. Vatandaşımız rehavete kapılmasın" dedi.

Almanya'dan Gelip Şifayı Elazığ'da Buldu

Alman vatandaşı Lena Haberlandt, tüp mide ameliyatı olmak için yaklaşık 4 bin kilometrelik yol kat ederek Elazığ'a geldi. Başarılı bir operasyon geçiren Haberlandt aldığı hizmet, doktoru günde 2 kere görmesi ve kendisi ile Almanca konuşulmasının şaşkınlığını yaşadı.

Kaymakam Karaloğlu, Vatandaşları Aşı Olmaları İçin İkna Ediyor

Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, vatandaşları aşı olmaları için ikna ediyor.

Dağda Rahatsızlanan Çobanın İmdadına Ambulans Helikopter Yetişti

Elazığ’da dağda hayvanlarını otlattığını sırada rahatsızlanan 60 yaşındaki Sami Aydemir için sağlık ekipleri seferber oldu. Sağlık çalışanlarının 3 saat yürüyerek ilk müdahalesini yaptığı Aydemir, ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Kaymakam Karaloğlu Başkanlığında Covid-19 Toplantısı

Elazığ'ın Kovancılar İlçe Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu başkanlığında Covid-19 pandemi salgını ile mücadele ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

101 Yaşındaki Nine Aşı Olmak İstedi İl Sağlık Müdürü Kapısına Gitti

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, aşı talebinde bulunan 101 yaşındaki Nezaket ninenin merkeze bağlı Aydınlar köyündeki evine gitti. Polat, mobil sağlık ekipleri tarafından Nezaket nineye yapılan korona virüs aşı uygulamasını yerinde izledi.

Elazığ’da ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ Projesi

Elazığ’da jandarma ekipleri, ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsamında seminer verdi.

Elazığ Genelinde Hedef Nüfusun Yaklaşık Yarısı Aşılandı

Elazığ’da yaklaşık olarak 200 ayrı noktada randevulu ve randevusuz aşı faaliyetlerinin devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Pof. Dr. Cahit Polat, “Tüm aşı noktalarımızda hem Sinovac hem de Biontech aşısı uygulanmaktadır. İl genelinde hedef nüfusun yaklaşık yarısı aşılandı” dedi.

Toplam 295 haber.