Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ’da Aşı Stantları Oluşturuldu

Elazığ'da alışveriş merkezi dahil kentin farklı noktalarına aşı stantları kuruldu. İsteyen vatandaşlar, stantlara gelerek randevu almadan kayıt yaptırıp korona virüs aşısı olabiliyor.

Kısıtlamaların Kalktığı İlk Akşamda Vatandaşlar Sokakları Doldurdu

Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bugün sona erdi. Elazığ'da vatandaşlar, kısıtlamaların kaldırıldığı ilk akşamda cadde ve sokakları doldurdu.

11 Yaşındaki Çocuğa, Uyanıkken Beyin Pili Takıldı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Dr. Sait Öztürk, 11 yaşındaki çocuğa uyanık halde beyin pili takarak bir ilke imza attı.

Ağrıları Geçsin Diye Belinden Çamaşır İpi Geçirmişler

Elazığ'da bel ağrıları nedeniyle hastaneye giden hastayı muayene eden doktor, gördükleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Hastanın beline delik açılıp derinin altından çamaşır ipi geçirildiği anlaşılırken, uygulama sonucu bölgede enfeksiyon geliştiği ortaya çıktı ve hastanın tedavisine başlandı.

25 Yaş Üstü Vatandaşlar Aşı Olmaya Başladı

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında bugünde kadar 280 bin doz aşının yapıldığı Elazığ'da son bir hafta içerisinde 35 bin aşı uygulandı, 25 yaş üzeri vatandaşların da kabul edilmesiyle bu rakamın haftalık 40 binlere ulaşacağı belirtildi.

FÜ'de Yoğum Bakım Personeline “Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi

FÜ'de yoğum bakım personeline “Hastane Enfeksiyonlarının Önlenmesi" eğitimi

Aşı Randevularında Yaş Sınırı 25’e İndi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ”Aşı randevularında yaş sınırı 25’e indi.

Aşı Randevularında Yaş Sınırı 30’a İndi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı randevularında yaş sınırının 30’a indiğini duyurdu.

7 Bin 500 Kişinin İstihdam Edildiği Elazığ OSB’de Aşılama Başladı

7 bin 500 kişinin istihdam edildiği Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde mobil ekipler tarafından çalışanların aşılanmasına başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Haftalık Vaka Haritasını Paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5-11 Haziran arasında illere göre her 100 bin kişide görülen korona virüs vaka sayılarını açıklayarak, "Vaka sayılarının düşüş hızı azalsa da düşme eğilimi devam ediyor. Aşı ile bitecek" dedi.

Elazığ’da Aşılama Yoğunluğu

Elazığ’da vatandaşlar korona virüs (Covid-19) aşısı olmak için hastanelerde yoğunluk oluşturdu. Aşı birimi önlerinde kuyruklar oluşurken, kent genelinde bugüne kadar toplam 247 bin 290 kişinin aşılandığı bildirildi.

Covid-19 İle Mücadelede 35 Yaş Ve Üzeri Vatandaşların Aşılaması Başladı

Sağlık Bakanlığının Covid-19 ile mücadele kapsamında başlattığı aşılama programı tüm hızıyla devam ediyor. Bugün 35 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmasına da başlandı.

Sağlık Bakanı Koca, Yeni Aşılama Gruplarını Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 Haziran Çarşamba gününden itibaren, öğretim üyeleri ve üniversite personellerinin yanı sıra müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekiplerinin de Covid-19 aşılama programına dahil edileceğini duyurdu.

İleri Aşamalı Eklem Kireçlenmeleri Ciddi Sorunlara Sebebiyet Veriyor

Teknolojik gelişmeler, yaşam standartlarının yükselmesi, yaşlı nüfusu ile iş ve trafik kazalarının artmasıyla eklem kireçlenmelerinin daha sık görüldüğüne dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Bulut, “ Diz ve kalça, kireçlenmenin en sık görüldüğü iki eklemdir.

Doç. Dr. Polat: “Taş Hastalığı Sıcak İklimde Daha Fazla Görülür”

aş hastalığının toplumun yaklaşık yüzde 2 ile 20’sinde görülen bir sağlık problemi olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Hacı Polat, “Özellikle sıcak iklimlerde taş hastalığı daha fazla görülür. Güney taraflarında daha fazla olmakla birlikte, Elazığ da sıcak sayılan bir şehir olduğu için taş hastalığı fazla görülür. Daha soğuk bölgelerimizde daha nadir görülür” dedi.

Bakan Koca: “84 Milyon Olarak Birlikte Başaracağız”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Aşı programımız ile toplumumuzun en az yüzde 60’ını bağışık hale getirmeden salgının durdurulmasından söz edemeyiz. Bunun için aşı olarak kendimizi ve sevdiklerimizi korumakla sorumluyuz. Bir kez daha tekrar ediyorum, eski normale giden yol aşılamadan geçiyor. Sırası gelen aşısını olarak mücadeledeki yerini alsın. 84 milyon olarak birlikte başaracağız” dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Video Konferans Yöntemiyle Toplanacak

Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 16.30'da video konferans yöntemiyle toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ardından saat 18.00’de açıklama yapacak.

Kısa Bir Keyif Uğruna Ağır Hastalıklara Yakalanmayı Göze Almayın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dünya Tütünsüz Günü için yayımladığı mesajda “Kısa bir ‘keyif’ uğruna ağır hastalıklara yakalanmayı göze almayın” dedi.

Prof.Dr Yasemin Açık, “Dünya Genelinde 780 Milyon Kişi Sigarayı Bırakmak İstiyor”

Sigara ve tütün ürünlerini bırakmaya yönelik yardım hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve ulaşılabilir olmasının sağlanmasına ihtiyaç olduğunu belirten Sağlığı Geliştirme ve Sigara İle Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, dünya genelinde yaklaşık 780 milyon kişinin sigarayı bırakmak istediğine dikkat çekerek DSÖ tarafından geliştirilen, tütün kontrolü konusunda etkili uygulamaları içeren ve Türkiye’nin de imzacısı olduğu MPOWER modelinin kararlılıkla uygulanması gerektiğini söyledi.

Toplam 295 haber.