Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ'da belediye otobüsleri bayramda ücretsiz

Elazığ Belediyesi, vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir bayram geçirmelerini sağlamak amacıyla Elazığ Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçlarının bayram süresince ücretsiz ulaşım hizmeti vereceğini duyurdu.

Elazığ Belediyesi Çölyak hastalarını bayramda da unutmadı

Ramazan ayında sosyal yardım hizmetlerini devam ettiren Elazığ Belediyesi, kentteki çölyak hastası vatandaşlara glutensiz gıda kolisi oluşturarak evlerine gönderdi.

Sivrice ilçesinin bayram şekeri, kolonya ve tıraşı kaymakamlıktan

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde kaymakamlık, Ramazan Bayramı öncesi bir yandan ev ev dolaşıp vatandaşlarının şeker ve kolonyasını dağıtırken diğer yandan da 50 yaş üzerindeki yaşlıların tıraşını yaptırıyor.

Elazığ'da ramazan etkinlikleri sürüyor

Elazığ'da devam eden Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Hafız Habib Deveci, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile mest etti.

Elazığ'da domuz ve yavruları görüntülendi

Elazığ'da dağda yiyecek arayan domuz ve 2 yavrusu görüntülendi.

Peşine takılan yavru yaban domuzunu önce sevdi, daha sonra doğal ortamına bıraktı

Elazığ'da bir çoban, sürüsünü otlatırken peşine takılan ve ailesini kaybettiği tahmin edilen yavru yaban domuzunu önce sevdi daha sonra kendi elleri ile domuz sürüsünün bulunduğu ortama bıraktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 'Afetlerin acı tecrübeleri var'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afetlerin acı tecrübeleri var, afetlerin şöyle bir sonucu da var; şehirler yenileniyor. Binalar yenileniyor, hem de altyapılarıyla beraber yenilenmiş oluyor. Yeni dönemin hem imar ve inşa açısından hem de ihya açısından modelleri de ortaya çıkmış oluyor dedi.

Elazığ'da larva ile mücadele çalışması

Elazığ İl Özel İdaresi ilaçlama ekipleri merkez ve ilçe köylerinde bataklık ve sulak alanlarda sivrisinek, karasinek larva ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen, 'Elazığ'da 19 bin 174 konutun kuraları çekildi, vatandaşlarımıza teslim edildi'

Elazığ'da meydana gelen depremde 24 bin konut, bin 800 iş yeri ve 2 bin 200 ahırın hasar gördüğünü belirten Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, 'Konutlarımız hasar gördü, yıkıldı ve şuanda da yenileniyor yenilenme işlemleri de bitmek üzere. Bu çerçevede toplam 25 bin konut yapılıyor. Elazığ'da, bunların içerisinden 19 bin 174 tanesinin de kuraları çekildi vatandaşlarımıza da teslim edildi. Bir taraftan dükkanlarımız da devam ediyor, bin 308 tane işyerimiz yapıldı bunlardan da bin 130 tanesinin kurası çekilip teslimleri de gerçekleştirildi' dedi.

Elazığ'da Kapıaçmaz Deresi ıslah edildi

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinden bulunan Kapıaçmaz Deresi ıslah edildi.

Başkan Şerifoğulları, 'Uzun ömürlü hizmetler gerçekleştiriyoruz'

Şehrin dört bir yanında devam eden belediye çalışmalarıyla Elazığ'ın gelişimine katkı sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Şehrin ihtiyaçları doğrultusunda hareket ediyoruz. Yarınlarına hizmet edecek uzun ömürlü çalışmalar gerçekleştiriyoruz' dedi.

Bu bitkiyi toplamak için gökyüzü aydınlanmadan yola çıkıyorlar

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde yaşayan köylüler, ekşimsi tadıyla kiviyi andıran ışkın bitkisini toplamak için yüksek rakımlı dağlara gökyüzü aydınlanmadan tırmanıyor.

Elazığ'da dev yılan görenleri korkuttu

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde bir vatandaş, yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılanı görünce ne yapacağını şaşırdı. Taşların arasında ilerleyen yılan, bir süre sonra ağacın altına girerek gözden kaybolurken, o anlar cep telefonu kamerasına kaydedildi.

Elazığ'da gelinciklerin görsel şöleni

Baharın gelmesiyle birlikte kendiliğinden yetişen gelincik çiçeği, Elazığ'da görsel şölen sunuyor.

Başkan Şerifoğulları: 'Şehrimizin bugünü ve yarınları için büyük önem taşıyan altyapı sorununa neşter vuruyoruz'

Elazığ'da şehrin bugünü ve yarınları için büyük önem taşıyan altyapı sorununa neşter vurduklarını belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Marka yatırımlarla gelişimine değer kattığımız şehrimizin mevcut altyapısı ömrünü tamamlamıştır. Bu doğrultuda göreve gelir gelmez elimizi taşın altına koyduk ve çalışmalarımızı başlattık' dedi.

Elazığ Belediyesi yol yapım çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ Belediyesi, yol yapım ve modernizasyon çalışmalarını sürdürüyor.

'Kantinbüs' kantini bulunmayan köy okulları için yollarda

Elazığ'da kantini bulunmayan köy okulları için hayata geçirilen Kantinbüs, köy köy dolaşarak öğrencilere ücretsiz hizmet veriyor.

Yağışlar etkisini gösterdi, Kalecik Barajı ve Tatar göleti yüzde 100 doldu

Yoğun geçen yağışların ardından Elazığ Karakoçan Kalecik Barajı ve Kovancılar Tatar göleti, yüzde 100'lük doluluk seviyesine ulaştı.

Elazığ'da toz taşınımı etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce birçok il ve ilçe için yapılan toz taşınımı uyarısının ardından Elazığ'da da toz bulutu etkili oldu.

Toplam 645 haber.