Sağlık

Sağlık Haberleri

100 yaşında yeniden görmeye başladı

Elazığ'da 100 yaşındaki yaşlı adam, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yapılan operasyon ile yeniden görmeye başladı.

Prof. Dr. Kobat: 'Kalp problemi olan kişilerin sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir'

Kalp hastalıklarının sıcak havalardan ciddi manada etkilenen hastalık gurubu olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kobat, 'Kalp problemi olan kişilerin bu sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir. Çok ihtiyaç olmadığı durumlarda saat 10.00 ile 17.00 arasında mümkün oldukça dışarı çıkmamaları istenmektedir' dedi.

Kalbi durup bitkisel hayata giren genç kız kök hücre nakli ile hayata tutundu

Tunceli'de evinde kalbi durmuş halde bulunan ve uzun süre beynine oksijen gitmeyerek bitkisel hayata giren Gözde Özgül, Medical Park Elazığ Hastanesinde uygulanan kök hücre nakli ile yeniden hayata tutundu.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış'tan kalıcı makyaj tüyoları

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, son dönemlerde kadınların sıklıkla başvurduğu kalıcı makyaj uygulamasına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Kıl kaş tekniğine yoğun ilgi

Ünlülülerin güzellik merkezi Dalmış Beauty işletmecisi modacı Mehmet Sait Dalmış, son dönemlerde kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen kıl kaş tekniği hakkında bilgi verdi.

Para, pul, iğne, yüzük: Bu midelerde ne ararsanız var

Elazığ'da son 1 yılda çocukların yemek ve nefes borusu ile midesinden çıkartılan madeni para, pil, iğne ve yüzük gibi yabancı cisimler görenleri hayretler içinde bıraktı.

Elazığ'da, küçük bir kesiden akciğer kanseri ve göğüs kitlesi ameliyatları yapıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde küçük bir keşiden akciğer kanseri ve göğüs kitlesi ameliyatları başarılı bir şekilde yapıldı.

Oyun oynarken yerdeki yüzüğü yutan 3 yaşındaki çocuk ölümden döndü

Elazığ'da 3 yaşındaki çocuğun yutması sonucu yemek borusuna sıkışan yüzük, yapılan cerrahi operasyonla çıkartıldı.

Dili boğazına kaçan vatandaşa hayati müdahale

Elazığ'da bir kuyumcu dükkanında kan şekerinin düşmesiyle bir anda yere yığılan adamın dili boğazına kaçtı. Adam, kuyumcunun müdahalesi ile kurtulurken o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Uzmanından microblading önerisi

Ünlülerin güzellik merkezi Dalmış Beauty işletmecisi modacı Mehmet Sait Dalmış, microblading işleminin avantajları hakkında bilgi verdi.

Komandoları aratmayan UMKE eğitimi

Sağlıkçıların Özel Harekatı olarak anılan Ulusal Medical Kurtarma Ekiplerine (UMKE) katılmak isteyen gönüllü sağlıkçılar, komando eğitimlerini aratmayan zorlu parkurlardan geçiyor.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış'tan kalıcı doğal kaş önerisi

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, son dönemlerde birçok kişinin favorisi haline gelen kalıcı doğal kaşın, uzmanı tarafından yapılması gerektiğini belirterek aksi durumda kişinin yüzündeki doğallığı kaybedebileceğini söyledi.

'Erken yaşlanmayı önlemek için cilt bakımı şart'

Ünlü güzellik merkezi Dalmış Beauty işletmecisi Mehmet Sait Dalmış, erken yaşta yaşlanmanın önüne geçmek için cilt bakımının şart olduğunu söyledi.

KBB Uzmanı Op. Dr. Özer: 'Dış kulak yolunun nemli kalması mantar ve bakterilere neden oluyor'

Sıcak havaların etkisini göstermesiyle birlikte vatandaşların kendilerini sulara bıraktığını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Necdet Özer, ''Bundan dolayı dış kulak yolu sürekli nemli kalır dış kulak yolu da nemli kaldığı zaman mantar ve bakteriyel enfeksiyonlar, çok yaygın bir şekilde bu mevsimlerde görülür' dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Harman, 'Kalp ve damar hastalığı olanlar mutlaka diyetlerine dikkat etmeli'

Kalp ve damar hastalarının Kurban Bayramında diyetlerine dikkat etmeyip, fiziksel aktivitelerini azalttığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Harman, Maalesef bu ciddi ve ölümcül sonuçlara yol açabilir. Kalp ve damar hastalığı olanlar tıpkı Kurban Bayramı öncesinde olduğu gibi mutlaka diyetlerine dikkat etmeleri gerekmektedir dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat, hayvansal kökenli hastalıklara karşı vatandaşları uyardı

Kurban Bayramı öncesi vatandaşları hayvansan kökenli hastalıklara karşı uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Kurban bayramında özellikle kist hidatik hastalığına dikkat etmeliyiz. Kist hidiatik insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölümü sebep olabilmektedir' dedi.

Diyetisyen Uç: 'Kesilen etlerin 24 saat bekletilmesi gerekiyor'

Kesilen etlerin 24 saat bekletilmesi gerektiğini aktaran Diyetisyen Gülben Uç, 'Özellikle mide rahatsızlığı olanların 24 saat beklettikten sonra etleri tüketmesi gerekiyor' dedi.

Prof. Dr. Atmaca, dünyadaki 3 psikiyatri profesöründen biri oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca, İleri Düzey Metakognitif Terapist olarak diploma verilen Türkiye'de ilk ve dünyadaki toplam 3 psikiyatri profesöründen birisi oldu.

Karaciğer kanseri hasta, başarılı operasyon ile sağlığına kavuştu

Elazığ'da karaciğer kanseri hasta, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yapılan başarılı operasyon ile sağlığına kavuştu.

Toplam 295 haber.