Sağlık

Sağlık Haberleri

Uzman doktordan dikkat çeken uyarı: Psikolojinin Covid-19'un seyrinde çok büyük bir etkisi var

Psikolojinin, Covid-19'un seyrine çok büyük etki ettiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Cihangiroğlu, 'Son zamanlarda yayınlanmış çalışmalarda da psikolojinin Covid-19 hastalığının seyrinde çok büyük bir etkisi olduğunu gösterdi. Biz de bunu görüyoruz. Panik olmayan, daha sakin ve selim bir şekilde tedavinin devamını sağlayan hastalarda, durumlarının daha iyiye gittiğini görüyoruz' dedi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yeni yoğun bakım servisleri açıldı, kapasite 5 kat arttırıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yataklı çocuk yoğun bakım üniteleri düzenlenen törenle hizmete girdi. 7 olan çocuk yoğun bakım ünitesi ile yatak yoğun bakım kapasitesi yaklaşık 5 kat artarak 32 oldu.

Aşırı terlemeye botokslu çözüm

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü stilist Mehmet Sait Dalmış, botoks yaptırmanın aşırı terleme konusunda pratik çözümler ortaya koyduğunu söyledi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde açılan el sanatları kursu, vatandaşların ekmek kapısı oldu

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde açılan el sanatları kursu, hasta yakınlarına moral depolarken, burada el becerileri ile yaptıkları ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Aşılamada sarıya dönen Elazığ'da uzmanlar uyardı: 'Ben aşı oldum, bu hastalık bana bulaşmaz demeyelim'

Korona virüs aşılama oranında yüzde 65'i geçerek sarıya dönen Elazığ'da, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Cihangiroğlu vatandaşları uyararak, Ben aşı oldum, bu hastalık bana bulaşmaz demeyelim. Bunların hepsi savaşa gitmeden önce aldığımız bir zırh gibiler. Okun vücudumuza isabet etmesini, silahın yaralamasını önleyecek etki gibi aşı da bu hastalığın bulaşmasını önlüyor dedi.

Son 24 Saatte Korona Virüsten Kaç Kişi Hayatını Kaybetti ?

- Son 24 saatte korona virüsten 209 kişi hayatını kaybetti - Sağlık Bakanlığı aşılama verilerini açıkladı: “Aşılamada ilk sırada yüzde 82,5’le Ordu. En düşük aşılama yüzde 52,8’la Şanlıurfa oldu”

Okul Yöneticilerine ‘Aşı Farkındalığı’ Eğitimi

Elazığ’da okul yöneticilerine aşı farkındalığı eğitimi verildi.

Aşılamada Yükseliş, Vaka Sayılarında Düşüş Sürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre korona virüs vaka sayılarında düşüş devam ederken, aşılanma oranında da yükselme sürüyor.

Hayata Elazığ'da Tutundu

Doğuştan kalp, hidrosefali, iki tarafı ağır şekilde kasık fıtığı hastalıkları olan ve buna bağlı ağır şekilde solunum yetmezliği ile ciddi derecede kanda iltihabi bir rahatsızlıkları için gittiği Türkiye'nin 3 farklı bölgesindeki hastanelerde şifa bulamayan 13 aylık Yusuf Can Yılmaz, ambulans helikopterle sevk edildiği Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Hastaların Tehdit ve Hakaretlerine Aldırış Etmediler, Bir Yılda 150 Bin Koronalıya Ulaştılar

Elazığ’da bir yıl önce İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde açılan, çalışanları öğretmen, memur ve sağlıkçılardan oluşan Pandemi Çağrı Merkezi, hastalardan aldıkları tehdit ve hakaretlere rağmen 150 bin çağrıya karşılık vererek önemli bir istatistiğe imza attı.

Basketbol Kadınlar 2. Ligi'nde Mücadele Eden Takımdan Sağlık Sponsorluğu Anlaşması

Medical Park Elazığ Hastanesi, Türkiye Basketbol Federasyonu Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden Elazığ Basketbol Spor Kulübü Derneği ile sağlık sponsorluğu anlaşması yaptı.

2 Doz Aşı Hayatta Tuttu, 89 Yaşındaki Firdevs Nine Koronayı Hafif Atlattı

Elazığ’da koronavirüse yakalanan 89 yaşındaki Firdevs nine 2 doz aşısını olduktan sonra yakalandığı hastalığı daha kolay atlattı. Aşı olmayanlara çağrıda bulunan Firdevs nine, "Aşı olmayanlar hiç beklemesinler hemen aşı olsunlar" dedi.

FÜ ile Şiddetle Mücadele Vakfı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Fırat Üniversitesi ile Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kaplan: "Gastrit Tedavi Edilmezse, Mide Kanseri Olarak Karşımıza Çıkabilir"

Gastritin her yaşta görülebilen bir rahatsızlık olduğunu aktaran Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Can Şoreş Kaplan, "Gastrit bireyde karın ağrısı, mide ekşimesi, göğüste yanma hissi, mide bulantısı, kusma gibi semptomlar oluşturmaktadır ancak birçok kişide de gastritin semptom vermeden ilerlediğini görmekteyiz. Gastrit tedavi edilmezse mide kanseri olarak karşımıza çıkabilir" dedi.

Elazığ’da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği

Elazığ’da 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında yürüyüş düzenlenerek, vatandaşların kilo, şeker ve tansiyonları ölçülerek sağlık kontrolleri yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat: “Hareketsiz Yaşam Tarzı Sağlığımızı Olumsuz Etkiliyor”

Hareketsiz yaşam tarzının sağlığı olumsuz etkilediğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, “Günümüzde fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi sonucu toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, kemik erimesi gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı artmıştır” dedi.

Aşının Gücü, Elazığ'da Vaka Sayılarını Düşürdü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı insidans haritasına göre Elazığ’da uzun bir aradan sonra düşüş yaşandı. Vatandaşlar vaka sayılarının düşmesini, aşı oranının yükselmesine bağladı.

Kış Ayları Yaklaştı, Vatandaşlar Bitkisel Ürünlere Yöneldi

Elazığ’da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, bağışıklıklarını yüksek tutmak için bitkisel ürünlere yöneldi.

İl Sağlık Müdürlüğü Kalp Hastalıklarına Karşı Bilgilendirdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, 29 Eylül ‘Dünya Kalp Günü’ kapsamında vatandaşları kalp ve damar hastalıklarına karşı bilgilendirdi.

Toplam 295 haber.