Eğitim

Eğitim Haberleri

Elazığ'da 155 Doktor Adayı Kep Attı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamlayan 155 doktor adayı, düzenlenen mezuniyet töreninde kep attı.

Sınava 1 Dakika Geç Kaldı, Bir Yılı Gitti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan "Temel Yeterlilik Testi" (TYT) ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da başladı. Bingöl'de meydana gelen Elazığ'ında etkilendiği deprem stresiyle öğrenciler sınava girerken, bir aday, bir dakika sınava geç kalınca bir yılı gitti.

Uzmanından YKS’ye Girecek Adaylara Uyarı

Hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere yönelik önemli uyarı ve önerilerde bulunan Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, “Sınava yaklaştığımız dönemde sınavdan önce ders çalışmayı bırakmak, rutinimizi, uyku ve yeme düzenimizi bozmamak gerekiyor. Sınav önemli, bir yerlere girmek için gerekli ancak hayatımızdaki tüm başarıları bu sınavlar belirlemeyecek. Sınav esnasında ise nefes ve gevşeme egzersizleri yapabiliriz” dedi.

FÜ Veteriner Fakültesi 46. Dönem Mezunlarını Verdi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi 46. dönemde 185 mezun verdi.

Elazığ'da YKS'ye 24 Bin 958 Aday Girecek

Elazığ'da 26-27 Haziran'da yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 115 binada 24 bin 958 adayın gireceği bildirildi.

FÜ Diş Hekimliği Fakültesi İkinci Yılında 64 Mezun Verdi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, ikinci yılında 64 mezun verdi, tören düzenlendi.

67 Yaşında Mezun Oldu

Elazığ’da çiftçilik ve çobanlık yaparken yarım kalan eğitimine devam kararı alıp 67 yaşında mezun olan 4 çocuk babası Zeki Gür, kendine yüksek lisans yaparak öğrenci yetiştirmeyi hedef olarak koydu.

Öğrencilerin Hazırladığı Proje Sergisi Açıldı

Elazığ'da oraokul öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Proje Sergisi açıldı.

Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Tuğlu: "Kütüphaneler Üniversitelerin Kalbidir”

Elazığ’da söyleşiye katılan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, ”Özellikle sloganımız kütüphaneler üniversitelerin kalbidir. Fırat Üniversitesi'nde de bunu gördüm” dedi.

Kütüphaneler Daire Başkanı Tuğlu, “Kütüphaneler Üniversitenin Kalbidir”

Bir üniversitede en önemli yerlerden birinin kütüphane olduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, “Kütüphaneler üniversitenin kalbidir. Fırat Üniversitesi’nde yeni yapılan kütüphaneyle de onu gördüm. İnşallah içerik de zenginleştirilerek daha güzel, bölgenin iyi bir kütüphanesi olur diye umut ediyoruz” dedi.

Bakan Selçuk: “Bu Sene Biraz Zor Geçti Farkındayım”

Okuma Bayramına kapsamında online olarak Elazığ'daki öğrencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bu sene biraz zor geçti farkındayım.

Fırat İle İnönü Üniversiteleri Arasında İş Birliği

Elazığ Fırat Üniversitesi ile Malatya İnönü Üniversiteleri arasında kariyer merkezlerinin ortak düzenleyeceği faaliyetler üzerine iş birliği yapılacak. Konu ile ilgili Elazığ Fırat Üniversitesi’nden bir heyet, Malatya İnönü Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirip, bilgi alış verişinde bulunuldu.

2021-YKS Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün: "2021-YKS Sınava Giriş Belgeleri adaylarımızın erişimine açılmıştır.

Eğitimcilerden Gerçeği Aratmayan Deprem Tatbikatı

2021 Afet eğitim yılı etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her ilde oluşturulması istenen MEB Arama Kurtarma Birliği (AKUB), öğretmen ve memurdan oluşan 30 gönüllü, Elazığ’da bugün gerçekleştirdikleri son eğitimle göreve başladı.

Öğrenciler İçeride Aileler Dışarıda Ter Döktü

Elazığ’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, pandemi tedbirleri altında sona erdi. Öğrenciler içeride aileleri ise dışarıda ter döktü.

Pandemi Tedbirleri Altında LGS Heyecanı

Elazığ’da Liselere Giriş Sınavı (LGS) , pandemi tedbirleri altında başladı.

Depremden Ağır Hasar Gören Köy Okulunun Yerine Okul Yapıldı

lazığ’da meydana gelen 6.8’lik depremden sonra ağır hasar gördüğü için yıkılan köy okulunun yerine yapılacak olan 8 derslikli okulun temeli atıldı.

İçişleri Bakanlığından ‘Liselere Giriş Sınavı Tedbirleri’ Genelgesi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Liselere Giriş Sınavı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Genelgede tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü ülke genelinde 09.30-12.50 saatleri arasında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın (LGS) iki oturum halinde gerçekleştirileceği ifade edildi.

Kızılay'ın Eğitim Verdiği Öğrenciler LGS'ye Hazır

Hem deprem hem de pandemi nedeniyle zor günler geçiren Elazığ'da, Türk Kızılay'ın gençleri, Liseye Geçiş Sınavı için 20 öğrenciye 1 yıl boyunca özel eğitim vererek hazırlanmalarını sağladı.

Toplam 265 haber.