Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kalaycılık Mesleği Tarihe Karışıyor

Türk kültürünün bir parçası olan kalaycılık artık tarihe karışıyor. Elazığ’da sayıları birkaç taneyi geçmeyen kalaycılar, çırak yetişmediği için mesleğin yakın zamanda icra edilmeyeceğini dile getirdi.

'Sınır Tanımayan Ahenk İçin Koro' Projesi İlk Etap Çalışmalarına Başladı

Türkiye ve 5 Avrupa ülkesinden toplam 30 katılımcının yer aldığı 'Sınır Tanımayan Ahenk İçin Koro' Projesi ilk etap çalışmalarına başladı.

2021 Yılı Yaz Kur'an Kursu Düzenlenen Şenlikle Tamamlandı

Elazığ genelinde 5 Temmuzda başlayan ve 20 Ağustos’ta sona eren 2021 yılı yaz Kur’an kurslarının ardından final programı düzenlendi.

Elazığ’da Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

Üç kategoride düzenlenen Elazığ il içi kulüplerarası halk oyunları yarışmaları tamamlandı.

Elazığ Gölü Çekilince Çıkan Mezar Göl Efsanesini Bir Kez Daha Düşündürdü

Baraj suları 150 metre çekildi, 700 yıllık mezarlık gün yüzüne çıktı.

Arabesk Ve Fantezi Müziğin Usta Sanatçısı Cengiz Kurtoğlu, Unutulmaz Şarkılarını Elazığ’da Seslendirdi.

Arabesk, fantezi müziğin usta isimlerinden Cengiz Kurtoğlu Elazığ’da. Usta sanatçı Kurtoğlu, Elazığ The Serra Garden’daki konserde hayranlarıyla buluştu.

Elazığ Basın Müzesi Teşhir Tanzimi Yapım İşi İhalesi Gerçekleştirildi

Elazığ Belediyesi tarafından Harput’un turizm potansiyeline katkı sağlamak ve şehrin kültürel yaşamına değer kazandırmak amacı doğrultusunda hayata geçirilecek Basın Müzesi Teşhir Tanzimi Yapım İşi İhalesi gerçekleştirildi.

Gezin Gençlik Kampı Konuklarını Ağırlamaya Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tatil yapma imkanı bulunmayan dezavantajlı çocuklara yönelik düzenlediği ücretsiz yaz kampı konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Bin 11 Camide Eş Zamanlı Olarak Sela Sesi Yükseldi

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanlar için 5’inci yılında Elazığ’da bin 11 camiden eş zamanlı olarak “sela” okundu, dualar edildi.

Unutulmaya Yüz Tutan Deyiş Ve Türküleri Kayıt Altına Alıp Türk Halk Müziği Repertuvarına Kazandırıyor

Elazığ’da müzik öğretmeni olan ve koro şefliği yapan Aygün Çam, 8 yıldır köy köy gezip unutulmaya yüz tutmuş deyiş ve türküleri kayıt altına alıyor. Çam, eski bant kasetleri dinleyip dijital ortama aktararak gelecek nesillere taşımaya çalışıyor.

Doğu’nun Gizli Denizi “Hazar Gölü” Tatilcilerin Akınına Uğradı

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar, Türkiye'nin yarımadası konumundaki Elazığ'da bulunan Hazar Gölü'ne akın etti. Görüntüler Akdeniz ve Ege'yi aratmadı.

Açık Havada Piyona Resitali

Elazığ Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte açık havada piyona resitali gerçekleştirildi.

Elazığ'ın Patent Yolundaki Lezzeti: Vişne Dondurmasının Tadı Ülke Sınırlarını Aştı

Elazığ'ın patent yolundaki lezzeti vişne ile tamamen organik yapılan vişne dondurması sadece yurtiçine değil yurtdışına da gönderilerek hem damakları şenlendiriyor hem de kentin tanıtımına yardımcı oluyor.

Elazığ Belediyesi Yaz Şenlikleri Başlıyor

Elazığ Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Yaz Şenlikleri’ 7 Temmuz-30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Yaz şenlikleri, birbirinden renkli programlarla Elazığlılara keyifli bir yaz sunacak.

6 Tescilli Tarihi Yapının Bulunduğu Köy, Dünyanın Dört Bir Yanından Turist Ağırlıyor

Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Ekinözü köyünde Yüksek Anıtlar Kurulunca tescillenen ve ayakta duran binlerce yıllık 6 tarihi yapı, hem göz kamaştırıyor hem de dünyanın dört bir yanından turist ağırlıyor.

"Türkiye Drone Şampiyonası" Finalinin İlk Etabı Tamamlandı

Dün startı verilen ve 32 sporcunun katıldığı Türkiye Drone Şampiyonası Final Yarışı'nın ilk etabının Elazığ ayağı tamamlandı.

92 Yaşındaki Klasik Aracına Gözü Gibi Bakıyor

Elazığ’da klasik araba tutkunu Alican Özen, 10 yıl önce Antalya’dan 1929 model bir araç aldı. Aldığı klasik otomobiline 100 bin lira masraf yapıp modifiyesini de gerçekleştiren Özen, aracına gözü gibi bakmaya başladı. Özen, görenlerin durdurup fotoğraf çektirdiği aracını, 600 bin lira teklif gelmesine rağmen satmadı.

Yarımada Konumundaki Elazığ, Sualtı Flora Ve Faunasıyla Dikkat Çekiyor

Yarımada konumu nedeni ile mini Türkiye olarak nitelendirilen Elazığ’da bulunan göller, zengin sualtı flora ve faunasıyla dalış tutkunlarının dikkatini çekiyor.

Birinci Dünya Savaşı Döneminde Üretilen Yüzük Harput Kazılarında Çıktı

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan M.Ö. 8. yüzyılda Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi iç kale kazılarında, 1. Dünya Savaşı sırasında orduya yardım için üretilen Cihadiye Yüzüğü bulundu. Yüzüğün arkeolojik kazılarda çıkan tek örnek olduğu bildirildi.

Toplam 241 haber.