Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Genç girişimci, devletin desteğiyle 14 milyonluk yatırım yaptı

Elazığ'da sanat tarihi mezunu olan ancak baba mesleğini küçük bir işletmede sürdüren Şuayip Çıkaray, TKDK'dan aldığı 6 milyon 200 bin TL'lik hibe desteğiyle 14 milyon liralık son teknoloji modern bir tesis kurdu, üretime geçti. Şu anda 30 ton süt işleyip 15 kişiye istihdam sağlayan genç girişimci, ilerleyen sürede üretimi 60 tona çıkarıp istihdamı da 50'ye yükseltmeyi hedefliyor.

Elazığ’da üreticilere bamya tohumu dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen “ Kırsalda Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor, Bamya Depremin Etkilerini Siliyor” projesi kapsamında Sivrice ilçesinde İl Müdürlüğü tarafından üreticilere bamya tohumu dağıtıldı. Dağıtım programına, İlçe Kaymakamı Yunus Emre Vural, Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Turan Karahan, kurum müdürleri ve üreticiler katıldı.

Elazığ'dan,170 milyon liralık 66 projenin başvurusu yapıldı

Elazığ'dan Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu'na (TKDK) yatırım tutarı yaklaşık 170 milyon lira olan 66 projenin başvurusu yapıldığı bildirildi.

Elazığ’da 243 Milyon TL nakdi yardım yapıldı

Elazığ'da ‘Sosyal Koruma Kalkanı’ kapsamında toplamda 243 milyon 155 bin 724 TL nakdi yardım yapıldığı bildirildi.

Elazığ'ın beyaz altını, Ramazan geldi üretimi de tüketimi de 10 kat arttı

Elazığ'da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda kentin beyaz altını olarak dillendirilen badem şekerinde üretim de tüketim de 10 kat arttı.

Arslan:"Elazığ toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladı"

Elazığ depremi ve tüm dünyayı saran Koronavirüs (Covid-19) sürecine rağmen şehrin kendi iç dinamikleriyle toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladığını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılı tablosunu geride bırakarak bir çok alanda 2019 yılının da üzerine çıkıldığını aktardı.

Pandemi ile durgunluk yaşayan kapalı çarşı, Ramazan'la hareketlendi

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) pandemisiyle geçmişe nazaran durgunluk yaşayan tarihi kapalı çarşı Ramazan ayı nedeniyle hareketlenerek, yoğunluk başladı.

Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonu, devredildi

Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne devredildi.

TESK Başkanı Palandöken: “Nakdi yardımlar bir an önce hayata geçirilmeli”

Esnafın ve yanında çalışanların nakdi desteklerle rahatladığını ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Nisan ve mayıs aylarında ödenecek bin 500 TL nakdi yardım ve sigorta primleri bir an önce hayata geçirilmeli” dedi.

Bakan Pakdemirli duyurdu, su ürünleri yetiştiricilerine destek ödemesi bugün başlıyor

- Bakan Pakdemirli duyurdu, su ürünleri yetiştiricilerine destek ödemesi bugün başlıyor - “Su ürünleri yetiştiricilerimize 85 milyon liralık desteği bugün ödüyoruz” - “Türk somonu dünyada marka oldu”

SGK prim yapılandırmasında ilk ödeme için son tarih 31 Mart

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, SGK prim yapılandırması ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, borçların peşin ve ilk taksit ödemelerinin 31 Mart tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Devlet desteği ile çiftlik kurdu, yılda 300 bin TL kazanmaya başladı

Elazığ'da 3 çocuk babası Halit Ayhan, devletten aldığı yüzde 65 hibe desteği ile tavuk çiftliği kurdu. Yılda 600 ton et üreten Ayhan ortalama 300 bin TL kazanarak ciddi bir gelir elde etmeye başladı.

Vali Erkaya Yırık,"14 yeni iş alanı tesis edilecek,3 bin kişiye istihdam sağlayacak"

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tekstil-Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi projesi kapsamında 14 yeni iş alanı tesis edileceğini belirten Vali Erkaya Yırık, bu sayede 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Satıcıya mutlaka yetki sözleşmesi imzalatalım

El-Aziz Emlakçılar Deneği Başkanı Nuri Gülyüz, emlakçılara uyarılarda bulunarak gayrimenkul satışı yapan vatandaşlara mutlaka yetki sözleşmesini imzalatılması gerektiğini söyledi.

ELEP DÖNEM BAŞKANI SARAÇ 'TAN ÇAĞRI

'ELEP' Elazığ Ekonomi Platformu dönem Başkanı Ahmet SARAÇ 'tan Elazığ' da faaliyet gösteren girişimcilere çağrı.

Başkan SARAÇ Çanakkale Zaferini Kutladı

ELAZIĞ EKONOMİ PLATFORMU DÖNEM BAŞKANI AHMET SARAÇ ÇANAKKALE ZAFERİNİN 106.yıl dönümü dolayısı ile İl Protokolü ile birlikte şehitlikleri ziyaret ederek kutlama mesajı yayınladı 

Elazığ Ekonomi Platformunda Bayrak Değişimi

Elazığ Ekonomi Platformu Mart Ayı ilk toplantısında Enerji Verimliği Artırma Derneği Başkanı Ahmet SARAÇ Platform Dönem Başkanlığına seçildi...

Kovancılar'da 5 bin 500 meyve fidanı dağıtıldı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde üreticilere yüzde 50 hibe destekli ceviz ve badem fidanı dağıtımı yapıldı.

Prof.Dr.Yasemin AÇIK’ tan SARAÇ’ a Görev Teslimi

Ekonomi platformu Haftalık Olağan Toplantısını Dönem Başkanı ELİKAD Başkanı Prof.Dr.Yasemin AÇIK Başkanlığında Platform Üyelerinin Katılımı ile gerçekleştirdi.

Toplam 250 haber.