Sağlık

Sağlık Haberleri

Manyetik uyarım cihazı ile psikiyatrik tedavi

Elazığ'da yaklaşık 7 yıldır psikolojik sorunları olan bir hasta, Transkraniyal Manyetik Stimülasyon (TMS-Manyetik Uyarım) cihazı ile aldığı tedavi sonucu sağlığına kavuştu.

Tıkalı olan 3 ana kalp damarı el üstünden açıldı, 3 saat sonra taburcu oldu

Elazığ'da bir hastanın tıkalı olan 3 ana kalp damarı, Prof. Dr. Necati Dağlı tarafından Türkiye'de sayılı merkezde uygulanabilen 'el üstünden anjiyo' yöntemiyle açıldı. Hasta, 3 saat sonra taburcu oldu.

Elazığ'da 1 köy daha karantinaya alındı

Elazığ'ın Ağın ilçesine bağlı Beyelması köyü korona virüs (Covid-19) nedeniyle karantinaya alındı.

Sağlık Çalışanlarına İkinci Doz Aşılama Başladı

Sağlık çalışanlarına ikinci doz aşılama Elazığ’da başladı

Korona virüse yakalandı, bilinçsiz ilaç kullanınca ölümden döndü

Elazığ'da daha önceden kalp rahatsızlığı ve ritim bozukluğu nedeniyle operasyon geçiren ve devamında ilaç tedavisi gören 73 yaşında Mehmet Tuğlu, korona virüs (Covid-19) hastalığına yakalandıktan sonra doktorlara danışmadan, asetilsalisilik asit içeren ilaç kullanması sonucu beyin kanaması geçirdi. Bazı yakınlarının umudu kestiği yaşlı adam, Elazığ Mediline Hastanesinde başarılı operasyonla tekrar hayata tutunup ayağa kalktı.

Ana arter damarı yüzde yüz tıkanan hasta, şifayı bin 200 kilometre uzakta Elazığ'da buldu

Bağırsak ana arter damarlarında yüzde yüz tıkanıklık olan ancak bir türlü tedavi edilemeyen 60 yaşındaki bir hasta, memleketi Muğla başta olmak üzere bir çok ile gittiği hastanelerde sonuç alamadı, şifayı bin 220 kilometre yol kat ederek geldiği Elazığ'da yapılan operasyonla buldu.

Elazığ Ağız Diş Sağlığı Hastanesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında hasta kabulüne başladı

oronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sağlık hizmetleri acil durumlar dışında durdurulan Elazığ Ağız Diş Sağlığı Hastanesi, hasta kabulüne başladı.

Teknolojiyle birlikte 'Omurga rahatsızlıkları' son 10 yılda arttı

Halk arasında 'Omurga Eğriliği' olarak bilinen skolyoz hastalığının teknolojinin gelişmesiyle son 10 yılda arttığına dikkat çeken Fizyoterapist Muhammed Barış, bu hastalığın çocuklarda erkek çocuklarına oranla kız çocuklarında 8 ile 10 kat daha fazla görüldüğünü kaydetti.

(Düzeltme ) Elazığ'da Covid-19 görülen köy karantinaya alındı

Elazığ'da bir köyde 10 kişinin korona virüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile köy karantinaya alındı.

Afrika'dan gelen şahıs 10 kişiye Covid-19 bulaştırdı, köy karantinaya alındı

Afrika'dan Elazığ'daki köyüne gelen şahsın temas ettiği 10 kişinin korona virüs (Covid-19) testi pozitif çıkınca İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile köy karantinaya alındı.

Sağlık ekipleri, karlı yolları aşarak, aşılama çalışmaları yapıyor

Elazığ'da Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında başlatılan aşı çalışmalarında ekipler karlı yolları aşarak evlere ulaşıp görevlerini yerini getiriyor.

Bakan Koca, Uyardı!

Ülke genelinde 11 Mart 2020 itibariyle görülen Covid-19 salgını alınan tüm tedbirlere rağmen istenilen sayıya düşürülemedi.

Elazığ’da UMKE personeli Covid-19 aşısı oldu

Elazığ'da Ulusal Medical Kurtarma Ekibinde (UMKE) görev alan 116 sağlık çalışanı Covid-19 aşısı oldu.

Yürüyemeyen Hasan dede 6,5 saatlik operasyonla 3 günde ayağa kalktı

81 yaşındaki Hasan Yeşil, 6 ay önce dengesini kaybederek yürüyememeye başlayınca Elazığ'da gittiği hastanede omuriliğinde tümör saptandı. Yaşlı adam, 6.5 saatlik ameliyat sonrası 3 günde ayağa kalkarak sağlığına kavuştu.

FÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 günde bin 492 sağlık çalışanı aşılandı

Elazığ'da korona virüse (Covid-19) karşı yapılmaya başlanan aşı çalışmasında 3 bin kişilik kadrosu bulunan Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk 2 günde bin 492 personele aşı yapıldı.

Elazığ'da 256 aşı odası kuruldu, sağlık çalışanları aşılanmaya başladı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da Korona virüse (Covid-19) karşı sağlık çalışanları aşılanmaya başlanırken, kent genelinde 256 adet aşı odasının kurulduğu bildirildi.

80 torunlu 102 yaşındaki Şahide nine, Covid-19'u evinde yendi

Elazığ'da yaşayan ve hayatında bir kez hastaneye giden 6 çocuk, torun ve torunlarının çocuklarıyla 80 torun sahibi 102 yaşındaki Şahide nine, yakalandığı korana virüsü de evinde tedavi ile yendi. Bir asırlık ömründe bir kez üşütme şikayeti ile hastaneye giden Şahide nine 100 yaşına kadar köyünde yaşayarak doğal beslendiği için sağlıklı olduğunu aktardı.

Beslenme ve Egzersize Dikkat

- Bağışıklık düzenli uyku, beslenme ve egzersizden geçiyor - Diyetisyen Selen Fırat: -"Evlerde hareketsiz kaldık, 15,30 ve 45 dakikalık egzersizler yaparak en azından daha sağlıklı kalabiliriz"

Kardiyoloji uzmanı uyardı, kalp ve kronik hastalığı olanlar dikkat

Kalp ve damar hastalıklarının dünyada halen ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Suat Demirkıran, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) pandemisinin kronik rahatsızlıkları olan bazı vatandaşlarda daha ağır sonuçlarının olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Demirkıran, korona virüsün kalpte özellikle kalp kası iltihabı yaparak miyokardit hastalığına sebebiyet verdiğini ve bunun sonucunda da kalp kasını tutarak zayıflatması nedeniyle kalp yetmezliği semptomlarının görüldüğünü aktardı.

Toplam 295 haber.