Gündem

Gündem Haberleri

Elazığ'da gençlerden 'Meşaleli Ay Yıldızlı' 19 Mayıs kutlaması

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da eş zamanlı olarak saat 19.19'da İstiklal Marşı okundu. Elazığlı gençlerin oluşturduğu 'meşaleli ay yıldızlı' koreografi havadan görüntülendi.

Besicilerin koyun kırkma mesaisi başladı

Yaz mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı Elazığ'da, sürü sahipleri küçükbaş hayvanların kırkımına başladı. Kırkma işlemi sonrasında elde edilen yünler eskisi gibi satılmadığı için, ya ihtiyaç sahiplerine veriliyor, yada çöpe gittiği belirtildi.

Mutluluğun fotoğrafı, jandarma hem duygulandı, hem duygulandırdı

Elazığ'da yalnız yaşayan 85 yaşındaki Saliha Ahlatoğlu'nu jandarmaya ekipleri ziyaret edip bayramını kutladı, o anlarda göz yaşlarına hakim olamayan nine duygulandırdı.

Elazığ'da Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Elazığ'da İsrail'in Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs'teki saldırıları sonrası şehit düşen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi.

Yolda karşılaştığı başkandan akülü araç isteyen engelli Veysel'e bayram sürprizi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile yolda karşılaşan ve akülü araba isteyen engelli 11 yaşındaki Veysel Güneş'in isteği yerine getirilerek, bayram sürprizi yapıldı.

Depremzede çocukların bayram sevinci

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası konteyner evlerden oluşan geçici barınma merkezlerine yerleştirilen aileler, Ramazan Bayramı'nı kısıtlamalara uyarak dışarı çıkmadan kutladı. Aileler konteyner evlerinde kalırken, çocuklar özel izinle barınma merkezi içinde şeker toplayarak bayram sevinci yaşadı.

Kırçıl, “Engelliler Haftası, bir kutlama değil, farkındalık oluşturma günleridir”

Engelliler Haftasının bir kutlama değil, farkındalık oluşturma günleri olduğunu belirten Memur-Sen Elazığ Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Engin Kırçıl, Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece bir gün ve haftada değil, sürekli ele alınmalı, gündemde tutulmalıdır dedi.

Bayrama yeni evlerinde girecek olan depremzedeler, huzuru yaşıyor

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından yapılan yeni konutlarına yerleşen bir çok depremzede, konforlu, güvenlikli yeni evlerinde bayrama girecek olmanın huzurunu yaşıyor.

Elazığlılar, Mescid-i Aksa için duada buluştu

Elazığ'da vatandaşlar bir araya gelerek İsrail'in saldırılarını protesto edip, Mescid-i Aksa için dua etti.

Elazığ'dan bin araçlık konvoyla İsrail'e tepki 'Mescid-i Aksa'ya destek

Elazığ'da bin araçlı konvoyla Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere destek verilirken, İsrail güvenlik güçlerinin saldırıları protesto edildi.

Şahine nine 103 yaşına girdi, ilk defa doğum günü kutladı, ilk defa vali gördü

Elazığ'da yılbaşında Korona virüse (Covid-19) yakalanan ardında hastaneye gitmeden evinde hastalığı atlatan 6 çocuklu 80 torunlu Şahide nine Anneler Günü'nde 103 yaşına girdi. Hayatında ilk defa vali gören ve ilk defa doğum günü kutlanan Şahine ninenin, sadece köyde üretilen doğal ürünlerle beslendiği belirtildi.

Depremin merkezi Sivrice'de dönüşüm sürüyor

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde yapımına başlanan 305 konut 86 iş yeri ve 2 caminin yüzde 70'i tamamlandı. Hazar Gölü Manzarası'yla dönüşümü süren konut ve iş yerlerinin ilk etabının Temmuz ayı içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın’dan Kadir Gecesi Mesajı

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın Kadir Gecesi Mesajı yayınladı.

MESCİDİ AKSA'DA İBADET EDEN FİLİSTİNLİLERE YAPILAN SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUM

Ekonomi Platformu Dönem Sözcüsü Evader Başkanı Ahmet SARAÇ bir mesaj yayınlayarak Ramazan gibi mübarek bir ayda Mescidi Aksa gibi kutsal bir mekanda ibadet ile meşgul olan masum Filistin’lilere tüm insanlık değerlerini alt üst ederek yapılan, İsrail saldırısını kınama mesajı yayınladı.

Kadir Gecesi'nde eller semaya açıldı

Elazığ'da Kadir Gecesi nedeniyle pandemi tedbirleri kapsamında camilere gelen vatandaşlar dualarla geceyi idrak etti.

Elazığ'da 6 ayrı noktada pazar kuruldu, tedbirler alınarak açıldı

Elazığ'da Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanma döneminde kapalı olan semt pazarları kısıtlamanın 10'uncu gününde önlemler dahilinde 6 noktada açıldı.

Elazığ'da 250 gönüllüden, mezarlıklarda vefa hizmeti

Elazığ'da Türk Kızılay'ın 250 gönüllüsü, Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 17 günlük tam kapanma nedeniyle vatandaşların mezarlık ziyaretini yapamayacağı için mezarlıklara giderek hem dua etti, hem de kabirlerin bakım ve temizliğini gerçekleştirerek örnek bir çalışma yaptı.

Elazığ'da geleneksel '23. sahur halayı'nın tadını temizlik görevlileri çıkardı

Elazığ'da her sene coşkuyla kutlanan ve geleneksel hale gelen her Ramazan ayının 23. sahuru bu sene tam kapanmanın gölgesinde geçti. Davul ve klarnet sesini duyan Elazığlılar balkondan eşlik ederken sahada görev yapan temizlik görevlerileri ise sosyal mesafe kurallarına uyarak halay çekti.

Elazığ'da çiftçilerin ÇKS kuyruğu

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında devam eden tam kapanma döneminde tarımsal faaliyetlerine devam etmek isteyen üreticiler, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt için Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde kuyruk oluşturdu.

Toplam 439 haber.