Gündem

Gündem Haberleri

Elazığ'da fırtına nedeniyle savrulan feribotlar çarpıştı

Elazığ'da etkili olan fırtına nedeniyle, Elazığ-Tunceli Pertek arası sefer yapan feribotlar iskelede birbirine çarptı.

Anahtarlarını alan depremzedeler: 'Evler harika'

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından son kura ile konutları tespit edilen 431 depremzede anahtarlarını almaya başlayarak, bayram öncesi çifte bayram yaşadı.

Mahallenin gönüllüleri, imece usulü 700 aileye destek ulaştırdı

Elazığ'da bir mahallenin gençleri tarafından oluşturulan gönüllü grubu, Ramazan ayı dolayısıyla imece usulü yaptığı çalışma ile 700 aileye gıda ve nakdi destek sağlayarak örnek oldu.

17 günlük kısıtlama başladı, Elazığ sessizliğe büründü

Koronavirüs tedbirleri kapsamında başlayan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında Elazığ sessizliğe büründü.

Asırlık fırın, sadece Elazığ'a özgü 'yağlı' ve 'peynirli' ekmek üretiyor

Elazığ'ın tarihi kapalı çarşısının ilk iş yeri olan ve neredeyse bir asır sayılabilecek 93 yılı geride bırakan 'Çarşı Fırını'nda, sadece kente özgü olan 'yağlı' ve 'peynirli' ekmek pişirilerek kargo ile il dışına da gönderiliyor.

Alan ile veren el birbirini görmüyor, 54 yaşında 'zimem defteri' geleneğini sürdürüyor

Elazığ'da yıllardır hayır işleriyle uğraşan 54 yaşındaki İbrahim Kayaoğlu, alan ile veren elin birbirini görmediği, hiç tanımadığı birinin borcunu ödeme anlamına gelen ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan zimem geleneğini, 'elçi' olarak sürdürerek örnek oluyor.

Başkan SARAÇ' tan Soykırım İfadesini Kullanan ABD Başkanına Kınama

Ekonomi Platformu bBaşkanı Ahmet SARAÇ Soykırım İfadesini Kullanan ABD Başkanı için Bir kınama mesajı yaynladı.

Kemoterapide gördüğü çocukların yüzlerini ördüğü bebeklerle güldürdü

Elazığ'da kemik iliği kanserine yakalan 4 çocuk annesi Nevin Göldağ, hastanede kemoterapi alan Lösemili çocukları görünce onlar için örgü bebek (Amigurumi bebek) yaparak, yüzlerini güldürdü.

Yabancı uyruklu evsiz Covid hastası yurda yerleştirildi

Elazığ'da korana virüs testi pozitif olan ve metruk binada kalan yabancı uyruklu şahıs yurda yerleştirildi.

Korona virüse yakalanan babaları ile 23 Nisan'ı böyle kutladılar

Elazığ'da iki kardeş, korana virüse (Covid-19) yakalanan ve ayrı bir odada karantinada olan babaları ile 23 Nisan'ı balkonda camın karşısında kutladı.

Çocuk valilerin gündemi pandemi oldu

Elazığ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Erkaya Yırık'ın koltuğunu devrettiği öğrencilerden biri İl Emniyet Müdürü'nü arayarak denetimleri sıkılaştırma talimatı verdi, başka biri de herkesin maske mesafe ve hijyene dikkat etmesini istedi.

Elazığ kısıtlamada sessizliğe büründü

Korona virüs tedbirleri kapsamında 23 Nisan'ın da dahil edilmesiyle başlayan 82 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında Elazığ sessizliğe büründü.

Mehmetçik'ten köy çocuklarına bayram sürprizi, gören koştu

Elazığ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda köy köy gezen jandarma ekipleri, çocuklarla şarkılar söyleyip, hediyeler verdi, süslenen araçlar ile onları gezdirdi. 10 yaşındaki fiziksel engelli Özge Çimen'in odasını da süsleyen ekipler, ona unutulmaz bir bayram yaşattı.

Tam bir şifa deposu, 'doğunun muzu' ışkın tezgahlarda yerini aldı

Bir çok sağlıkçı tarafından beyin, tiroit, kalp, karaciğer dostu ve tam bir şifa deposu olarak anılan Doğunun Muzu diye adlandırılan 'ışkın' Elazığ'da tezgahlarda yerini aldı.

Şehrin Otopark Sorunu Ne zaman Çözülecek

Elazığ’ın otopark sorununun her geçen gün arttığını belirten Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Başkanı Halil SARAÇ “Bunun en önemli nedeni yetersiz otopark alanları ve otopark ücretlerinin pahalı olması” dedi.

Hurda otomobil, üstü açık lüks otomobile döndü

Elazığ'da 1992 model hurda bir otomobili 5 bin TL'ye alan Halis Yıldız, işlerinden arta kalan zaman içerisinde 10 bin TL masraf ederek üstü açık lüks bir araca çevirdi.

Ramazan'ın özel tadı 'Nohut Ekmeği'

Elazığ'da sadece Ramazan ayına özel olarak üretilen ve her yıl sokaklarda tezgahlarda satılan Nohut ekmeği Covid-19 tedbirleri nedeniyle iki yıldır sadece üretilen fırınlardan müşteriye sunuluyor.

Elazığ'dan yurt dışına gidip dönmeyenlerle ilgili validen açıklama

Yurt dışına çıkanların dönüş yapmadıklarına şahit olduklarını belirten Vali Erkaya Yırık, Bu süreçte 3 belediyemiz oldu. Arıcak, Baskil ve Akçakiraz belediyelerimiz. Bununla alakalı tüm tespitlerimizi gerçekleştirdik. İçişleri Bakanlığımız önümüzdeki hafta en kısa süre içerisinde bu konuyla alakalı, konunun ilgilileri kimlerdir, suçları nelerdir, konuyla ilgili mülkiye müfettişlerimiz vasıtasıyla araştırma yapılacak ve sorgulanacak, sonuçlandırılacak' dedi.

Elazığ'da hafta içi yoğunluk olan caddeler, kısıtlamayla sessizliğe büründü

Korona virüs (Covid-19) risk tablosunda kırmızı kategoride yer alan Elazığ'da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Toplam 439 haber.