Gündem

Gündem Haberleri

TEÇ-SEN'den Medya Gurubumuza Ziyaret

TEÇ-SEN Genel Başkan Yardımcısı Adnan AKTURAN, TEÇ-SEN Elazığ İl Şube Başkanı İbrahim DOĞAN ve Yönetim kurulu üyeleri medya gurubumuzu ziyaret etti.

İnekler için manikür pedikür zamanı

Elazığ'da büyükbaş hayvanların tırnak kesim ve bakımları, özel olarak hazırlanan seyyar araçla veteriner hekim tarafından köy köy gezilerek yapılıyor.

Berat Kandili'nde eller semaya açıldı

Elazığ'da Berat Kandili nedeniyle pandemi tedbirleri kapsamında camileri gelen vatandaşlar dualarla geceyi idrak etti.

Süt için aldığı keçiler, çift çift kuzulayınca sürü sahibi oldu

Elazığ'da evlerinin süt ihtiyacının karşılamak için Halep keçisi alan Fatih Mehmet Turgut, keçilerin 8 ayda çift çift oğlak vermesiyle sürü sahibi oldu. Bu yıl şu ana kadar 30 kuzu alan ve hayvanlarının sayısı 80'e ulaşan Turgut, herkese bu keçileri tavsiye etti.

Palu İHH Yardımlarını Sürdürüyor

Palu İHH ihtiyaç sahibi 60 aileyi ziyaret ederek hayırseverlerin bağışladığı adak kurban paylarını ulaştırdı.

Şehit Uzman Çavuş Salgar, şehadetinin 5'inci yıl dönümünde anıldı

Elazığ'da düzenlenen programla şehit Jandarma Uzman Çavuş Muammer Faruk Salgar, şehadetinin 5'inci yıl dönümünde anıldı.

Kerpiç evlerde oturan depremzedeler, lüksü aratmayan konutlara geçti

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından TOKİ'nin yaptırdığı konutlara geçmeye devam eden aileler, hem depreme dayanıklı hem de sıcak yuva sahibi olmanın mutluluğu yaşıyor. Kerpiç evlerden lüksü aratmayacak yuvalarına kavuşan bazı depremzedeler ise, Devlet olmasa biz nasıl ev sahibi olacaktık diyerek mutluluklarını dile getirdi.

Down sendromlu iki arkadaşa doğum günü sürprizi

Elazığ'da down sendromlu iki arkadaşa Hacivat ve Karagöz oyunu eşliğinde doğum günü sürprizi yapıldı.

Elazığ'da coşkulu Nevruz kutlaması

Elazığ'da pandemi tedbirleri altında düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Vefalı gençler, pazara gitti yaşlılara yardım etti

Elazığ'da gönüllü gençler farkındalık oluşturmak amacıyla gittikleri pazar yerinde yaşlılar için hem alışveriş yaptı, hem de poşetlerini ve pazar arabalarını taşıdı.

Berberler, depremzede çocuklara hizmet vermek için sıraya girdi

Elazığ depreminden sonra geçici barınma merkezi olarak hazırlanan konteyner kentlerde aileleri ile yaşayan çocuklar için aynı anda 13 berber ücretsiz olarak hizmet verdi. Çocukların saçlarını kesen berberler, isteklerine göre de şekillendirmeyi ihmal etmedi.

Çanakkale Zaferi, bir milletin diriliş zaferidir

-Elazığ'da Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve şehitleri anma programına katılan Vali Erkaya Yırık, "Çanakkale zaferi, bir milletin diriliş zaferidir"dedi.

Kur'an-ı Kerim okumak için okuma yazma öğrenen Halime nineye anlamlı hediye

Kur'an-ı Kerim okumak için katıldığı kursta okuma yazma öğrenen 79 yaşındaki Halime Şahin'i Elazığ Valisi Erkaya Yırık eşiyle birlikte evinde ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

Üç makineye bağlı tek parmağı ile 3 kitap çıkaran Nurçin adına kütüphane açıldı

Elazığ'da 3 makine ile yatağa bağlı olarak yaşamak zorunda kalan ve geçtiğimiz günlerde 3. kitabını çıkaran Nurçin Arlı adına mezun olduğu lisede kütüphane açıldı. Açılışa, dizi oyuncusu Hakan Serim de katıldı.

Sanatla buluşan özel çocuklar ve anneleri hayatlarına renk kattı

Elazığ'da özel çocuklar, anneleriyle birlikte 'Kadının Hayata Güçlü Dokunuşu' projesi kapsamında ebru sanatını öğrenerek hayatlarına renk kattı.

Bu araç 27 yaşında sadece 50 bin kilometre yol yaptı

Elazığ'da 1994 model Serçe'yi evlerinin önündeki kapalı bahçede muhafaza eden aile, 10 yıldır özenle baktıkları aracı ilgilisine 49 bin TL'ye satışa çıkardı.

Jandarma bitkin haldeki şahine enjektörle su verip hastaneye ulaştırdı

Elazığ'da jandarma ekipleri, devriye görevi sırasında yol kenarında yaralandığı için bitkin düşen şahini enjektörle su verdikten sonra hayvan hastanesine ulaştırdı.

Abdullah'ın yok böyle bir hayranlık dedirten polislik ve dizi aşkı

Elazığ'da polislik mesleğine büyük bir sevgisi olan hafif zihinsel engelli 29 yaşındaki Abdullah Demir, 15 yıldır yayınlanan Arka Sokaklar dizisinin her anını ezberledi. Anne Zeynep Demir oğlunun dizi sevgisini, Geçenlerde bir çocuğu settekilerle görüştürmüşler, bu da görmüş ağladı, birlikte bende ağladım. Ama o kadar söylendi ve üzüldü ki akşama doğru baygınlık geçirdi diyerek anlattı.

Kerpiç evden, çelik modern eve

Elazığ depreminin ardından kerpiç evleri hasar alan resmiyette 98 yaşında olan ancak 20'li yaşlarda kimlik çıkartıldığı için 117 yaşında olduğunu belirten Selahattin dede ile eşi İsmigül Taştan çifti çelikten yapılan konforlu evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Selahattin dedenin eşi İsmigül Taştan, Eski evimiz kerpiçti, 50 yıllıktı çocuklarım geliyordu, yatacak yer yoktu ama şimdi Cuma'dan geliyorlar Pazar'a kadar hepsi rahat ediyor, torunum 'Babaanne ev çok geniş çok güzel' diyordiyerek anlatması ise mutluluğunu özetledi.

Toplam 439 haber.